Altı Sigma Yönetimi ile ilgili olarak soru ve yanıtlarla hazırladığı “Altı Sigma Yönetimi-1” adlı kitabı konuyla ilgili en detaylı kaynaklardan biri olarak Yazardan Direkt Yayınevi’nden okurlarıyla buluştu. Bu kitapta Altı Sigma Yönetimi ile ilgili sorular cevaplanırken akademik bilgilerden faydalanılmış, konuların daha kolay anlaşılması için günlük hayata ilişkin söz ve hikâye ile konular desteklenmiştir. Soru cevaplarının takip ve kontrolünün kolay olması için cevaplar tablo, şekil ve maddeler halinde hazırlanmıştır.

Amerikan Kalite Derneği’nin (ASQ) Altı Sigma Yeşil Kuşak ve Kara Kuşak ile Kalite Mühendisliği sertifikalarına sahip olan Dr. Bahtiyar Eren’in yüksek lisans ve doktora tezleri “Military Logistics: Research Advances and Future Trends” kitabında yayımlanmış, sorumlu olduğu proje T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2016 yılı Verimlilik Projesi Yarışmasında Kamu kategorisinde 3’üncülük ödülüne layık görülmüştür.



Daha önce Yazardan Direkt Yayınevi’nden yayımlanan Yalın Yönetim ve Teknikleri adlı kitabın da yazarı olan Bahtiyar Eren, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde lisans, Atılım Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans seviyesinde havacılık yönetim, bakım ve güvenilirlik, kalite, sayısal karar verme konularında Türkçe ve İngilizce dersler vermiştir.

Ayrıca, MSB Savunma Sanayi ve Teknoloji Eğitim Merkezi (SATEM)’nde, MSÜ Hava Harp Enstitüsü’nde, NATO Barış için Ortaklık Eğitim Merkezi (BİOEM)’nde Türkçe ve/veya İngilizce ders/kurs vermiştir. BİOEM kapsamında, gezici eğitim timi üyesi olarak Kosova ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde ders vermiştir. Halen çalışmalarını, "www.freeleansixsigma.com" web sayfasında ve YouTube’da  Dr.Bahtiyar EREN kanalında yayınlamaktadır.