Azmin Eseri

Tosun: Okumak zordur, meşakkatlidir. Bilmemek çok daha zordur. Çok daha pahalıdır.

Azmin Eseri

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde mezuniyet heyecanı vardı.

2015-2016 eğitim öğretim yılında tekrar eğitim hayatına katılan hemşirelik lisans tamamlama öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşadı.

Belli bir yaşa gelmiş, çocukları, torunları olan bu öğrenciler diplomalarını aldı, keplerini attı ve azmin eserini göstermiş oldu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim üyesi Dr. Maral Kargın yaptığı konuşmada, bugün her zamankinden farklı bir gün yaşadıklarını ve lisans tamamlamada ilk mezunlarını vermenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Bugün ki mezuniyetimizin ayrı bir anlamı var”Kargın, “Onlar bizim hemşirelik lisans tamamlamada ilk öğrencilerimiz, ilk mezunlarımız ayrıca bir heyecan yaşıyoruz. Bizim için farklı deneyim oldular. Fakültemiz birçok mezun vermiş olsa da bugün ki mezuniyetimizin ayrı bir anlamı var. Onlar daha önceki eğitimleri, deneyimleri, bilgi becerileri üzerine bir şeyler katabilmek için belli bir yaşın üstüne geldikten sonra çocukları torunları dahi olmuş olmasına rağmen bir azmin eserini göstererek hemşirelik lisans tamamlama eğitimine başvurmuşlar ve bugün başarının tamamlamak üzere buradayız. Onları ayrı ayrı tebrik ediyorum. Onlar bize farklı şeyler kattılar. Ders anlatırken ayrı bir heyecan duydum” dedi.

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yalnız da farklı ve anlamlı bir gün yaşadıklarını ifade etti.

Yalnız, “Gençlerin mezuniyetlerine alışık olduğumuz için bugün bizim için farklı ve anlamlı. Hepsinin çok heyecanlı olduğunu gözlemledim. Hepsi belli bir yaştan sonra eğitimlerini tamamlamak için geldiler. Emek sarf ettiler. Sınavlara girdiler. Bu azimlerinde dolayı kendilerini kutluyorum. Bunu bir diploma almak olarak görmüyorum. Kendilerinin bilgilerini tazeleme yaptıklarına inanıyorum. İnşallah kendilerine kattıkları şeyleri hayatlarında kullanırlar ve geliştirmeye devam ederler” diye konuştu.

Mezun olmanın gururunu yaşayanlardan Ahmet Tosun da, “Okumanın yaşı yoktur” dedi. Azmi ve başarısı ile hem çocuklarına hem de torunlarına rol model oldu.

Tosun, 56 yaşında 3. üniversitesinden mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

“Okumak zordur ama bilmemek çok daha zordur”

Mezun olmanın heyecanını yaşayan Ahmet Tosun ise arkadaşlarını temsilen kürsüye çıkarak, “Bize bu fırsatı verdiler. Biz belli yaşın üzerine gelmiş insanlarız. Çocuklarımız torunlarımız var. Üniversiteyi bitirmiş insanlarız. Meslek hayatımız 20 yılın üzerinde. Ben 34 yıldır sağlık personeli olarak meslek hayatıma devam ediyorum. Ben her şeyi bildiğimi zannediyordum. Burada öğrendiklerimi bilgilerimi üzerine koyduğum zaman gerçekten eksikliklerim olduğunu gördüm. Bundan sonra değerli hocalarımdan öğrendiklerimi hayatıma yansıtmaya devam edeceğim. Okumak zordur, meşakkatlidir. Bilmemek çok daha zordur. Çok daha pahalıdır. Onun için eğitimin öğretimin yaşı yok. Yeter ki istensin” şeklinde konuştu.

Tosun gençlere ise, “Her şey zamanında güzel” diye öğüt vererek, “Ama biz bunu çok sonradan fark ettik. Bu fırsatı bugün yakaladık. 56 yaşımda olmama rağmen fakülteyi bitirdim. Emeği geçen bütün hocalarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından mezunlar yemin etti. Diplomalarını aldı.

Program, mezunların kep atması ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 16:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137