Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, Fırat Üniversitesi Mustafa Temizer Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Türk tarihinin 2. Cumhuriyetin ise 1. Veteriner Fakültesi olarak kurulan Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 43. döneminde 133 Veteriner Hekim mezun verdi. 

Düzenlenen mezuniyet törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Yılmaz, Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cazim Bulut, Fırat Üniversitesi yöneticileri, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Yılmaz, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinin bugün 133 mezun ile birlikte 43 yılda 4300 mezun verdiğini belirterek, mezunların ülke hayvancılığının gelişimine önemli katkılar sağladığını söyledi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ da, 1975 yılında kurulan Fırat Üniversitesinin bugün itibariyle 44 Bin öğrencisi; 1855 akademik, 1517 idari olmak üzere toplam 3700 çalışanıyla Türk Yükseköğretim Sistemi içerisinde seçkin bir yer edinmiş ve dikkatleri üzerine çekmiş bir üniversite olduğunu kaydetti.

Mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Demirdağ, “Mesleğinizi icra ederken iyi bir Veteriner hekim olmanın yanı sıra öğrendiğinizi kullanabilme becerilerinizi de en üst düzeyde geliştiriniz. Genç veteriner hekimler olarak, ülkemizin her bölgesinde halka hizmet götürecek ve ülke ekonomisine yapacağınız hizmetlerle gerek sosyal yapının düzenlenmesinde, gerekse de ulusal ekonomiye yarar sağlama noktasında önemli hizmetler vereceğinizden eminim.

Ülkemizin en köklü Veteriner Fakültelerinden birinde okuyarak, uzun ve yorucu bir öğrenim döneminin sonuna geldiniz. Gelecekte sizleri başarılı ve mutlu görmek de bizleri memnun edecektir. Bize ihtiyaç duyduğunuzda kapımız sizlere hep açık olacaktır” dedi.

Tören, başarı belgeleri ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından kep atma töreni ile son buldu.