15 Ekim Dolar-Euro Fiyatları

Küresel piyasalarda ABD-Çin görüşmelerinin iyimserliği yaşanırken; yurt içi piyasalar Barış Pınarı Harekatı'nda yaşanacak gelişmelere odaklandı.

15 Ekim Dolar-Euro Fiyatları

Yaptırımların beklenenden dar kapsamlı çıkması daha kötü senaryoyu fiyatlayan piyasada endişleri azalttı ve dolar kuru sabah açılışında gerilemeye başladı.

Dolar/TL, şu sıralar 5,90'ın üzerinde işlem görüyor.

Euro/TL de 6,50 seviyesinden işlem görüyor.

BORSA YÜKSELİŞLE AÇILDI

Yaptırım endişeleriyle dün yüzde 5,10 değer kaybederek 93.981 puana düşen BİST100 endeksi de güne yükselişle başladı. Endeks yüzde 1,71 yükselişle 95.592 seviyesinden açılış yaptı. Saat 10.00 itibariyle BIST 100 endeksi ise yüzde 1.87 artışla 96 bin seviyesini test ediyor.

EKİM AYINDA KÖTÜ PERFORMANS

Yılın üçüncü çeyreğini dolar bazında yüzde 11.6 getiri ile dünyanın en iyi performansında kapayan Borsa İstanbul, ekim ayında ise geride kalan 10 işlem günü itibaiyle dolar bazında yüzde 15.2 satış yemiş (dünyanın en kötü performansı) durumda.


BIST Bankacılık endeksi de ekim ayı başından beri yüzde 20.9 düşüşle çok sert satış gördü. Dün de dolar bazında yüzde 9 düşen bankacılık endeksi bugün Garanti Bankası (% 4), İş Bankası (% 2.86) öncülüğünde güne yükselişle başladı. THY % 2.7, Petkim % 1.4 yukarıda.

Uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 93.400 ve 92.500 seviyelerinin destek konumunda olduğunu söyledi.

TRUMP'TAN YAPTIRIM AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik duyurduğu yaptırımlar yürürlüğe girdi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik duyurduğu yaptırımların yürürlüğe girdiğini bildirdi. Buna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptırım listesine alındı. Listede üç bakanın yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da var.

Diğer taraftan, yaptırımlar ABD ile yürütülen 100 milyar dolarlık ticaret görüşmelerinin durdurulmasını da kapsıyor.

Uzmanlar, açıklanan yaptırımların piyasaları olumsuz etkilemesinin beklenmediğini belirterek, bugün yurt içinde işsizlik, yurt dışında ise Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ABD'de başlayacak toplantıları ile makroekonomik veri gündeminin takip edileceğini dile getirdi.

Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin gelişmelerin de piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 5,90'ın altında kalıcılık sağlanması durumunda 5,76 seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2019, 11:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137