Dolar ve Euro ile iligli gelişmeler dünya genelinde yakından takip edilen bir konu olmuştur.

Türkiye'de de doar fiyatları hakkında son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor ve "Dolar bugün ne kadar?" sorusunun yanıtı merak ediliyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Türkiye'ye yapılan kur saldırısının ardından alınan önlemler ile birlikte dolar 5.10 seviyelerine gerilemişti.

Geçtiğimiz hafta ise dünya genelinde finansal piyasalarda yaşanan ani bozulma nedeniyle hem borsalar, hem de birçok ülkenin para birimi olumsuz etkilendi.

Bu gelişmeler Türkiye'de de borsa ve döviz kuralarını olumsuz etkiledi.

DOLAR KURU FİYATI

24 Mart 2019 Pazar sabahı itibari ile, dolar kuru fiyatı 5,76 civarlarında seyrediyor.

ANBEAN CANLI DOLAR VE EURO TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ

BREXIT VE TİCARET SAVAŞI ENDİŞELERİ

Analistler, Fed'in güvercin tavrının dolar üzerindeki etkisinin çok sınırlı kaldığını belirterek, küresel yavaşlama, Brexit ve ticaret savaşı endişelerinin doların değer kaybını sınırladığını ifade etti..

EURO FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

Euro fiyatı ise, 6,52 TL dolaylarında güne başladı.

BAKAN ALBAYRAK'TAN NET MESAJLAR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, A Haber ve A Para ortak yayınında Cuma günü soruları yanıtladı ve piyasalara net mesajlar verdi.

SEÇİM ÖNCESİ TÜRK KONOMİSİNE SALDIRI

Bahsettiğiniz mevzu çok önemli. Türkiye ekonomisi nasıl bir yol kat etmiş. Türkiye'de piyasalara güven verecek ortam oluştu. Türkiye normal bir coğrafyada yaşamıyor. Amerika'da 2007'den bu yana büyük bir endişe doğuracak bazı datalar açıklandı. Küresel piyasalara etkisi ... Bugün Türkiye seçime giderken son dönemde özellikle aynı Gezi'deki gibi sosyal medyada manipülatif bir süreç var. Güçlü kırılganlıklar rayına oturmuş durumda..

"NİSAN AYIYLA BİRLİKTE YOL HARİTASINI AÇIKLAYACAĞIZ"

Nisan ayıyla birlikte yol haritasını açıklayacağız. 8-9 ayda atılacak adımları birkaç ay içinde attık. Seçimden sonra süreç çok ama çok olumlu olacak. İstihdam raporları da pozitif yönde. Mart ayında ciddi bir istihdam artışı gözlemledik. 2019'u beklentilerin üzerinde kapatıp, 2020 yılı için Türkiye'nin arzuladığı rakamlara ulaşacağız.

Bu süreç Türkiye açısından tarihi bir süreç oldu. Türkiye'de dengelenme sürecini eleştirecek bir argüman kalmadı. Kimde Türkiye'nin özgürlüğünü, bağımsızlığını test etmeye kalkmasın. 18 Mart'ın yeni yıl dönümünü andık. Biz yüzyıllardır bu coğrafyada yaşayan bir milletiz. Duruşumuzdan ve istikbalimizden ödün vermedik, vermeyiz. Tarihimiz bunun örnekleriyle dolu. Biz sağlam altyapıya sahip ülkelerden bir tanesiyiz.