28 Temmuz Döviz Kuru

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

28 Temmuz Döviz Kuru

Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını dün akşam açıklarken, politika faizi 75 puan artırılarak 2,25-2,50 seviyesine yükseltildi.

Fed kararının ardından dolar/TL 17,89'un üzerinde seyrediyor. Dolar dün 17,9350 ile 20 Aralık'tan beri en yüksek düzeye çıkmıştı.   lira bandının üzerinde yer alıyor.

Euro/TL 18,27 seviyesinde işlem görüyor. Fed kararının ardından 1,02'yi aşan euro/dolar paritesi de bu seviyenin üzerinde hareket ediyor.

Fed yakın zamanda çıkan ekonomik verilerin ekonomik büyümenin yavaşladığına işaret ettiği yönünde uyarıda bulundu.

Fed Başkanı Jerome Powell basın toplantısında enflasyonu kontrol altına alma hedefinde kararlı olduğunun sinyalini verdi. Bir sonraki faiz artırımının boyutuna dair beklentilerini açıklayan Powell, "bir noktada" faiz artırımlarını yavaşlatmanın uygun olacağını söyledi.

GÖZLER ABD BÜYÜME VERİSİNDE

Piyasalar bugün ABD büyüme verilerini takip edecek. Karar saat 15.30'da açıklanacak. Geçen hafta Avrupa'da açıklanan zayıf ekonomik veriler risk iştahının azalmasına ve piyasalarda kayıplara yol açmıştı.

MERKEZ'İN ENFLASYON RAPORU

Ayrınca Merkez Bankası yılın üçüncü raporunda yıl sonu enflasyon tahminini revize edecek. Son raporda enflasyon tahmini yüzde 42,8 olarak açıklanmıştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137