Afrin Operasyonu Doları Hareketlendirdi

Türkiye'nin Afrin'e gerçekleştirdiği askeri operasyonun ilk tepkisi uluslararası piyasalarda dolar/TL kurunda görüldü. Cuma günü 3,80 seviyesinde kapanan dolar, bu sabah 3,82 TL seviyesine çıktı.

Afrin Operasyonu Doları Hareketlendirdi

Zeytin Dalı Operasyonu, hafta sonu başlatıldığı için piyasalar tarafında yansıması görülmedi. Bu harekatın asıl etkisi yurt içi piyasalarda hissedilecek ancak, ilk tepki Asya kotasyonlarında görülmeye başlandı. Cuma günü kapanış saatlerinde 3.8060 TL seviyesinde olan dolar kuru, Asya kotasyonlarında ilk işlemlerde 3.8322 seviyesine kadar çıktı. Sonrasında bir miktar gerileyen dolar/TL kuru, saat 07:30'da cuma günü kapanışına göre yüzde 0,35 yükselişle 3.8235'da yer aldı. Euro ise yüzde 0,33'e yakın yükselişte 4.6725'den işlem gördü.

"İLK TEPKİ SINIRLI OLDU"

Denizbank Yatırım Grubu Stratejisti Orkun Gödek, "Dolar kurunda ilk tepki sınırlı oldu. Asıl etki yurtiçi piyasalar açıldığında görülecek. Operasyonun başlaması bilinmezin ortadan kalkması açısından kısmen olumlu, ancak süresi, kapsamı gibi tartışmalar bir süre daha baskının aralıklarla devam etmesine neden olabilir." dedi.

"ŞİMDİLİK PİYASALARDA CİDDİ BİR GELİŞME GÖRÜLMEDİ"

Piyasalarda birkaç gün endişeli izleyiş görülebileceğini belirten İntegral Menkul Değerler Araştırma Müdürü Tuncay Turşucu ise, şimdilik piyasaları ciddi anlamda bozacak bir gelişme görmediğini söyledi. Turşucu, "Borsada ve kurda bir miktar baskı hissedebiliriz. Ama ilk işlemlerde de görüldüğü gibi bu aşırı olmayacak gibi. Bir kaç gün içerisinde olumsuz bir gelişme olmazsa, piyasaların yeniden toparlandığını görebilirizi." değerlendirmesinde bulundu.

"OPERASYON BOYUNCA TL NEGATİF SEYİR İZLEYECEK"

Jeopolitik risklerin artış göstermesi ve ABD ile ilişkilerin gerilmesi nedeniyle piyasalarda biraz tansiyonun yükselebileceğini vurgulayan Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan ise, "Bu operasyon süreci boyunca yüksek ihtimalle TL varlıkların benzer gelişmekte olan ülkelere oranla negatif ayrışacak. Dolar/TL kurunun 3.85'e doğru hareketlendiğini görebiliriz. Ama, dolar endeksinin küresel bazda zayıf olması TL için şans." diye konuştu. (Kaynak: Haberler.com)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137