Asgari ücret temmuz zammı ne kadar, kaç TL olacak?

Asgari ücret temmuz zammı ile ilgili açıklama geçtiğimiz günlerde gelmişti. Temmuz ayında alınacak yeni maaşlara yansıyacak zam oranı dolaylı yoldan diğer çalışanları da ilgilendirecek. Peki, asgari ücrete ara zaman ne zaman? 2023 asgari ücret temmuz zammı ne kadar, yüzde kaç?

Asgari ücret temmuz zammı ne kadar, kaç TL olacak?

Asgari ücret temmuz zammı için geri sayım başladı.

Mayıs ve haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarının da açıklanmasının ardından gözler bir yandan da kur seviyelerinde olacak.

İşte temmuz ayında gerçekleşecek zam öncesi tüm detaylar…

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAMAN NE ZAMAN 2023?

Ara zam temmuz ayında yatacak olan maaşlara yansıyacak. Yılın ilk 6 ayının tamamlanmasının ardından temmuz ayında ödenecek yeni maaşlarda belirlenen yeni tutar hesaplara geçecek.

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Geçtiğimiz günlerde asgari ücret zam oranına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin “asgari ücreti 500 dolar seviyelerine çıkaracağız” ifadelerini kullanmıştı. 1 Haziran 2023 itibariyle 500 dolar seviyeleri 10 bin 400 liraya yakın bir konumda yer alıyor. En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkacağı göz önüne alınırsa asgari ücretin de 11 bin lira seviyelerinde olması bekleniyor. Bu da yüzde 30’a yakın bir zam anlamına geliyor. Ancak döviz kurundaki değişim bütün bu oranları yeniden belirleyecek.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2023, 11:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137