Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu. Bakan Vedat Bilgin konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Pandemiyle ilgili dünyanın yaşadığı büyük bir kriz var. Bu en çok gelişmiş ülkeleri vurdu. Hal böyleyken Türkiye en kötü zamanda bile üretimine devam etti. Bütün bunlara rağmen Türkiye sahip olduğu imkanlarla bu süreci başarıyla yönetti. Enflasyon her yerde olduğu gibi Türkiye'de de oldu. Ancak Türkiye'de biraz daha fazla oldu. Çünkü Türkiye büyüme sürecinde...

Pandemi olmasaydı da kalkınma süreci her zaman sorun yaratır. Ekonomik sorunların yoğunlaştığı dönemde Türkiye buna çok net cevap verdi. Türkiye sosyal hizmet alanlarından olağanüstü ve en etkin hizmetleri parasız götürüyor. Avrupa ortalamasından çok yüksek. Avrupa salgın sürecinde sağlık konusunda döküldü. Biz o konuda çok iyiydik. Türkiye bu konuda güçlü bir ağa sahip. Asgari ücrette tarihte ilk defa yüzde 50 oranında bir artış gerçekleşti. Bu gerçekçi bir artıştır.