Banvit Katarlı Şirkete Satıldı

Banvit’in satış süreci dün düzenlenen genel kurulda tamamlanarak, yüzde 79,5 hissesi BRF ile Katar Yatırım Otoritesi ortaklığına devredildi.

Banvit Katarlı Şirkete Satıldı

Banvit'ten yapılan açıklamada, helal gıda pazarında faaliyet gösteren BRF’nin girişimi OneFoods’a dahil olan Banvit’in hem Türkiye içinde hem de yurt dışında çok daha güçlü bir oyuncu olması beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye'nin helal kanatlı eti tüketimi konusunda dünyanın en büyük ülkesi olmasına rağmen, yıllık yaklaşık 20 kg kişi başı tavuk tüketiminin, hazır gıda ve şarküteri ürünlerinin pazara girişinin düşük seviyelerde olduğu belirtilirken, bunun da Türkiye pazarının büyüme potansiyelinin göstergesi olduğu kaydedildi.

Daha da Güçlenecek

OneFoods CEO’su Patricio Rohner konuya ilişkin "Özellikle hazır gıda ürünlerinde olmak üzere Türkiye pazarının sunduğu büyüme fırsatlarına ek olarak, Banvit’in ve OneFoods’un operasyonlarını birleştirerek önemli ticari ve operasyonel sinerjilere sahip olacağımızı düşünüyoruz. Bu, helal et pazarındaki gücümüzü ve liderliğimizi daha da pekiştirecek." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137