Dedikodu yapan çalışan, işini kaybetti. Facebook'ta mesai arkadaşının dedikodusunu yaptığı ortaya çıkan işçi, tazminatsız işten atıldı. Mahkemeye giden işçi haksız bulundu.

BİLGİSAYARI AÇIK BIRAKINCA YAKALANDI

Denizli'de meydana gelen ilginç olayda, bir çalışan, iş yerindeki bilgisayardan sosyal paylaşım sitesine girdi. Aynı iş yerinden bir süre önce çıkarılan arkadaşı ile Facebook üzerinden mesajlaşmaya başlayan işçi, bir süre sonra, bilgisayarı ve  Facebook'u açık bırakarak masasından ayrıldı. Gelen mesaj seslerinden rahatsız olan başka bir çalışan, bilgisayarı kapatmak istediği esnada büyük şok yaşadı.

HAKARET DOLU MESAJLAR İŞİNDEN ETTİ

Bilgisayarı kullanan mesai arkadaşı ile daha önce işten atılan kişinin birbirlerine gönderdikleri mesajlarda; kendisine, annesine, personel amirine yapılan hakaretleri gördü. Hemen paylaşımların çıktısını alan işçi, Facebook mesajlarını personel amirine iletti. Bunun üzerine, sosyal paylaşım sitesinden mesai arkadaşlarına hakaret eden çalışan işten çıkarıldı.

SOSYAL MEDYA MESAJLARI İŞTEN ATILMAK İÇİN HAKLI SEBEP SAYILDI

Tazminat almak için mahkemeye başvuran işçi umduğunu bulamadı. Denizli İş Mahkemesi, Facebook mesajlarını delil göstererek işçiyi haksız buldu. Karar Yargıtayca onandı. (kaynak:haberler.com)