Güneydoğu Anadolu'dan 952,5 Milyon Dolarlık İhracat Gerçekleşti

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği üyesi firmalar yılın ilk 4 ayında 952 milyon 528 bin dolarlık ihracat yaptı.

Güneydoğu Anadolu'dan 952,5 Milyon Dolarlık İhracat Gerçekleşti

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nde Fikret Kileci başkanlığında toplanan Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği yönetimi, sektördeki gelişmeleri ve ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Kileci, Birlik olarak 4 ayda 952 milyon 528 bin dolarlık tekstil ve ham maddeleri ihracatına imza attıklarını açıkladı.

İhracatın yüzde 43,1'inin AB ülkelerine yapıldığını belirten Kileci, bu bölgeye 4 ayda 398 milyon 488 bin dolar tutarında dış satım yapıldığını söyledi.

Kileci, AB ülkelerini Ortadoğu bölgesinin izlediğini, toplam ihracatlarının yüzde 28'ini gerçekleştirdikleri bu bölgeye 258 milyon 339 bin dolarlık ürün gönderdiklerini vurguladı.

Kileci, şu açıklamaları yaptı:

"Bir ülke ne kadar zenginse global alanda sözü o kadar tesirlidir. Türkiye ekonomide önemli bir viraja girdi, bu virajı sağlıklı geçmek, ihracatı artırmak ve akıllı yatırımlara ağırlık vermekle mümkündür. Diğer taraftan ülkemizin sahip olduğu en önemli değerler arasında genç ve dinamik nüfusu göz ardı etmemeli, bu potansiyelimizi sektörlerimize doğru kanalize etmeliyiz."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137