Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Türkiye 2020'yi En Asgari Hasarla Atlatacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir toplantıda yaptığı konuşmada "Türkiye yılın son iki çeyreğinde güçlü bir büyüme performansı gösterip 2020 yılını en asgari hasarla atlatacak." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Türkiye 2020'yi En Asgari Hasarla Atlatacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Organize sanayi bölgelerimizdeki elektrik tüketimi, her ay düzenli bir biçimde artıyor. Hatta şunu söyleyeyim, eylül ve ekim performansı pandemi öncesi dönemin bile üzerinde." şeklinde konuşarak sanayideki gelişmelere değindi.

"Türkiye Yılın Son İki Çeyreğinde Güçlü Bir Büyüme Performansı Gösterecek"

Varank, şöyle devam etti: "Türkiye yılın son iki çeyreğinde güçlü bir büyüme performansı gösterip 2020 yılını en asgari hasarla atlatacak."

"Bütçe Yüzde 50 Arttı"

Bütçenin geçen seneye göre yüzde 50 artmış durumda olduğunu belirten Bakan Varank, şunları söyledi:

"Yani yatırım teşviklerine, KOBİ'lere, sanayi bölgelerine, özetle Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusundaki tüm hedeflerimize daha fazla kaynak aktarabileceğiz."

"Fırsatları İyi Şekilde Değerlendirmeliyiz"

Bakan Varank, "Türkiye ile ortak iş yapan hiçbir yabancı firma, 'Acaba yarı yolda kalır mıyım?' diye bir endişeye sahip değil. Günübirlik piyasa hareketlerinden sıyrılıp yaşadığımız dönemin bize sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmemiz, buna odaklanmamız gerekiyor." diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137