TOKİ'nin yüzde 22 indirim kampanyası bugün başladı

TOKİ'ye borcu olanlar için indirim kampanyası bugün başlıyor. Başvurular 19 Nisan'a kadar devam edecek. Borcunu erken kapatacak vatandaşlar yüzde 22 indirimden faydalanacak.

TOKİ'nin yüzde 22 indirim kampanyası bugün başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasına başvurular bugün başladı.

TOKİ tarafından borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeniyle geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için indirim kampanyası düzenlendi.

Peşin ödemelerde yüzde 22 indirim

Bu kapsamda bu yıl peşin ödemelerde yüzde 22 oranında indirim yapılacak. Kampanyadan 210 bin konut ve iş yeri alıcısı yararlanabilecek.

Yüzde 22 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanabilecek.

Son başvuru 19 Nisan

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 21 Mart-19 Nisan tarihlerinde ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

"Önemli bir düzenleme"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin bugün başlayan indirim kampanyasına ilişkin soruya "200 binin üzerinde vatandaşımız bu indirim kampanyasından borçlarını ödemeleri halinde yüzde 22 indirim alabiliyor. Bir aylık süreçte bu indirimden faydalanmaları, onların da ödemelerini kolaylaştırmak adına önemli bir düzenleme. Hem borcunu ödeyecek vatandaşlarımıza hem de yeni konut alacak vatandaşlarımıza hayırlı olsun." yanıtını verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137