Ağustos vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 7.145,25 seviyesinden işlem gördü.

17 Nisan Dolar ve Euro Fiyatları 17 Nisan Dolar ve Euro Fiyatları

Cuma günü alıcılı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 7.127,25 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında da yükselişini sürdürerek 7.147,25 puana çıktı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, enflasyon ve resesyon endişeleriyle karışık bir seyir izlediğini belirterek, bu hafta açıklanacak ABD enflasyon verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

ABD'de bu hafta başlayacak olan bilanço sezonunun hisse ve sektör bazlı oynaklığı artırabileceğini ifade eden analistler, özellikle cuma günü açıklanacak banka bilançolarının yakından takip edileceğini bildirdi.

Analistler, bugün yurt içinde işsizlik verileri, yurt dışında ise ABD'de mayıs ayı toptan eşya stokları verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 7.200 ve 7.300 seviyelerinin direnç, 7.100 ve 7.000 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.