Yeni nesil malzemelerde TUSAŞ imzası

TUSAŞ geliştirdiği ve üretimini gerçekleştirdiği hava araçlarının üretim aşamalarında ihtiyaç duyduğu bileşenleri Ar-Ge çalışmalarıyla projelendiriyor.

Yeni nesil malzemelerde TUSAŞ imzası

Çalışmalarda üniversite-sanayi iş birliğini önceleyen faaliyetler yürüten Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası platformlarla ortak çalışmalara da imza atıyor.

Geliştirilen tüm malzemelerin numune seviyesinden başlanarak tam boy uçak yapısallarına kadar süreçlerin her safhasında test ve doğrulama faaliyetleri tamamlanmasının yanı sıra bu tecrübe iş ortaklığı yapılan firmalara aktarılıyor.

Böylece bu firmaların da üretim ve geliştirme konularında kabiliyet kazanmasına öncülük ediliyor.

TUSAŞ, havacılık endüstrisinin öncelikleri arasında yer alan yüksek performans hedefine yönelik olarak yüksek dayanıklılık ve düşük ağırlık isteklerini karşılayacak yenilikçi kompozit malzemeler konusunda dünyayla eş zamanlı çalışmalar yürütüyor.

"Havacılık sanayimizin güçlenmesi için Ar-Ge faaliyetlerimiz sürüyor"

TUSAŞ, nano kompozit malzemeler, tasarım, laboratuvar ölçeğinde deneysel çalışma, ölçeklendirme ve üretim fazlarını içeren süreçlerde üniversitelerin de içinde bulunduğu yapıda önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Böylece malzeme biliminin gelişimine yönelik sektöre önemli girdiler sağlıyor.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Bağımsız savunma ve havacılık sanayimizin güçlenmesi için Ar-Ge faaliyetlerimize devam ediyoruz. Şirketimiz Ar-Ge konusunda lider vasfını bu çalışmalarla daha da güçlendiriyor. Hava araçlarını özgünleştiren yeni nesil malzemelerde tasarım, test ve üretim faaliyetlerimiz hızla devam ediyor. Burada elde ettiğimiz kazanımları başta kendi milli ve özgün platformlarımıza entegre ediyoruz. Bu sayede başta ülkemiz olmak üzere dünya ölçeğinde bu kabiliyetlerin havacılık ekosistemine kazandırılmasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137