Kuraklık tehdidine karşı eylem planı hazırlayan Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 'Suda Sıfır Kayıp' sloganı ile başlattığı seferberlik yaygınlaşıyor. 'Ulusal Su Verimliliği Seferberliği' çerçevesinde “Suda Sıfır Kayıp” sloganı ile okullarda da eğitimler düzenleniyor.

İl Milli Eğitim ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Elazığ’da da uygulamaya konulan proje kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilere, susuzluk tehlikesi ve suyu verimli kullanma anlatıldı.

Fırat Üniversitesi, Gazze İçin Nöbette Fırat Üniversitesi, Gazze İçin Nöbette

Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Mahmut Karadağ, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında okullarda başlattığı eğitim programı ile ilgili bilgiler aktardı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Gündüz öğrencilere seslenerek, “Su biz miras gelecek nesillerin emanetidir” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, Gelecekte suyun daha stratejik bir öneme sahip olacağını kaydederek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Abdullah Kartal, suyun verimli kullanılması ile ilgili bilgiler sundu.