24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da yıkıcı bir deprem meydana geldi.

Meydana gelen depremin ardından köy konutları yapılmaya başlandı.

Kura çekimine Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı katıldı.

Yapımı tamamlanan 226 köy konutu için AFAD İl Müdürlüğü hizmet binasında noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Kura çekimi Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonlarından canlı olarak yayınlandı.

TORAMAN: KIRSAL KESİMDE DE BİZİM HAK SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZIN ŞU ANA KADAR HAK SAHİPLERİNİN YAKLAŞIK YÜZDE 55’İ KONUTLARINI TESLİM ALDILAR

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Bugün kırsal kesimde hak sahibi olan 226 vatandaşımızın konutlarının kurası çekilecek. Daha önce de ifade etmiştik. İl merkezindeki hak sahiplerimiz büyük ölçüde konutlarını çekerek konutlarına yerleştiler. Kırsal kesimde de bizim hak sahibi vatandaşlarımızın şu ana kadar hak sahiplerinin yaklaşık yüzde 55’i konutlarını teslim aldılar. Yaklaşık yüzde 30’u da vatandaşlarımızın konutlarının inşaatı devam ediyor. Bin 922 konutun inşaatı hali hazırda devam ediyor. Bunlar peyderpey bittikçe vatandaşlarımıza teslim ediliyor. Dolayısıyla konutunu teslim alan ve inşaatı devam eden hak sahiplerimizin toplamı yaklaşık yüzde 84 seviyesine ulaşmış bulunuyor. En son merkez ilçe köyleriyle Maden ilçesi köylerinin konutlarının ihalesi yapılmıştı. Bunu daha önce duyurmuştuk. Kalan yüzde 16’lık kısım ise hem ihale, yer seçimi ve hukuki sebeplerle bekleyen hak sahiplerimiz var. Onların da işlemleri devam ediyor. Merkezde en son Yemişlik 11 ve 12. etabın kuralarını çekmiştik. Onlar da geçici kabulleri yapılmak üzere bu hafta yapılıyor. İnşallah tespit edilecek eksiklerini tamamladıktan sonra da vatandaşlarımıza anahtarları da teslim edilecek” ifadelerini kullandı.

TORAMAN: YEMİŞLİK’TE 13. VE 14. KONUT İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vali Dr. Toraman, “Yemişlik’te 13. Ve 14. konut ihalesi gerçekleştirildi. Bu konutların da inşaatına başlandı. Yer teslimi yapılarak başlandı. Köylerde kırsal kesimde hak sahibi olan vatandaşlarımız için öncelikle kendi yerinde kendi arsasında konutları münferit olarak yapılıyor. Ancak uygun olmayan; arsası ve arazisi uygun olmayan vatandaşlarımız için de köylerde uygun mevkilerde toplu alanlarda konutları inşa ediliyor. Mücbir sebeplerle merkezden konut talep eden vatandaşlarımızın da talepleri il ve ilçe merkezli çok katlı konutlardan karşılanıyor” şeklinde konuştu.