GÜNDEM

Emniyet Müdürlüğü’nde Tören

Emniyet Müdürlüğü tarafından, “Çocuk Ve Gençler Sosyal Koruma Ve Destek Programı” Kapsamında, ilk orta ve lise öğrencilerine yönelik, “15 Temmuz” Temalı şiir, kompozisyon ve resim yarışması düzenlenmişti.

O yarışmaya katılan öğrencilerden dereceye giren öğrencilere, Emniyet Müdürlüğünde düzenlene ödül töreniyle hediyeleri ve belgeleri verildi.

Törene Vali Çetin Oktay Kaldırım, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, MHP Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Kaya, Kamu Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, dereceye giren okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, projeye 30 okulun katıldığını ve bu okuldan 27 öğrencinin eserlerinin dereceye girdiğini ifade etti.

Gürtürk yaptığı konuşmada, “Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilgili kurumlara gerekli duyurular yapılmış. Öğrencilerin çalışmalarında aktif rol alabilmesi için gerekli teşviklerde bulunulmuş, başvuru yapılan çalışmalar ARGE birimimiz tarafından değerlendirilen 7 kişilik komisyonla değerlendirilmiştir” dedi.

“POLİS HALK İŞBİRLİĞİNİN GÜÇLENMESİNDE BÜYÜK KATKI SAĞLAMIŞTIR”

İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül ise, projenin önemine vurgu yaptı. 15 Temmuz gecesi, ülkesini, bayrağını ve istiklaline sahip çıkan bir nesil yetiştirmek için bu yarışmayı düzenlediklerini kaydetti.

Cangül yaptığı açıklamada, “Proje öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi ile karşılanmış bu da polis halk işbirliğinin güçlenmesinde büyük katkı sağlamıştır. ÇOGEP kapsamında çocuklarımız ve gençlerimizin okuma alışkanlıklarını geliştirmek amacıyla daha öncede Arıcak çok programlı Anadolu lisesinde Şehit Polis Memuru Coşkun Özcan zenginleştirilmiş kütüphanesi yaptırılmıştı” diye konuştu.  

“BİR YERİ AZİZ KILAN İNSANLARDIR”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yarışmanın temasının önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bir toprağın, bir beldenin kıymeti önemi, içinde yaşayan insanlardan gelir” dedi.

Vali Kaldırım, “Bir toprağı kıymetli kılan, önemli kılan, değerli kılan bulunduğu konumdan ziyade orayı şereflendiren insanlardır. Orayı aziz kılan aziz insanlardır. 1000 yıldır bu toprakları şereflendiren, bu topraklara kıymet katan, bu toprakları kıymetli kılan bu aziz millettir. Bundan dolayıdır ki 7 düvel gözünü buraya dikmiş asırlardır, yıllardır burada bizimle bir şekilde mücadele etme ve buradan söküp atma gayretine girmişlerdir. Gerçekten kıymetli bir milletiz. Dünyaya değer katan, dünyaya merhamet götüren, insanlık, şefkat, yardım, medeniyet götüren bir milletiz. Hep inşa eden bir millet olmuşuz. Gittiğimiz her coğrafyada, bulunduğumuz her yerde o yere değer katmış kıymetlendirmiş aynı zamanda oraları ihya etmiş, inşa etmiş müthiş bir medeniyet bakiyesi oluşturmuş ve insanlık tarihi yazmış bir milletiz” şeklinde konuştu.

“OKUMA SEFERBERLİĞİNİ EVLERİN İÇİNE KADAR GÖTÜRELİM”

Gençlere tavsiyelerde bulunan Kaldırım, okuma seferberliğinin evlere kadar götürülmesini isteyerek, okuma yönündeki sıkıntının aşılmasını istediklerini söyledi.

Vali Kaldırım konuşmasında, “Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte okuma seferberliği başlattık. Elazığ Okuyor projesini başlattık. Yeni proje daha başlatıyoruz. Bugün Startını vereceğiz. Okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğreteceğiz. Gençlerimiz, çocuklarımız bol bol okuyalım. Okuma seferberliğini evlerin içine kadar götürelim. Okumayan toplumdan bir şey olmaz. En az ayda bir kitap okuyalım. Okuma noktasında sıkıntılarımız var. Ben bu projeyi önemsiyorum.  Okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretme hem de okuma alışkanlığını daha da yaygınlaştırmayı başaralım. Sadece kendiniz okumayın; annenizi, babanızı, ninenizi karşınıza alarak okuyun. Okuma alışkanlığını aşılayalım” dedi.

“SADECE OKUMAYALIM AYNI ZAMANDA YAZALIM”

En önemli varlığın, zenginliğin gençler, çocuklar olduğunu söyleyen Vali Kaldırım, “Dünyaya açılan bir devletiz. Hedefleri olan bir ülkeyiz. Donanımlı, eser üreten, değer üreten toplumu el birliğiyle sağlayalım. Bu sorumluluğu bize Malazgirt’te bu toprakları vatan yapan insanlarımız yüklüyor. Kurtuluş savaşında Şerife bacımız yüklüyor. 15 Temmuz kahramanları bu sorumluluğu bize yüklüyor. Bunun bilincinde olalım. Çocuklarımız her türlü zararlı aktiviteden uzak tutalım. Değer yüklü yetiştirelim. 27 öğrencimiz başarılı oldu. Hepsini canı gönülden kutluyorum tebrik ediyorum. Sadece okumayalım, aynı zamanda yazalım. Okuduğunuzu bir şekilde yazın. Karalayın. Bu çok önemli bir alışkanlıktır” ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürlüğü’nün toplumla bütünleştiğini ifade eden Kaldırım, toplumla bütünleşmeyen idarecilerin başarılı olmayacağını kaydetti. 

“EMNİYET GÜÇLERİMİZ, KORUCULARIMIZ, JANDARMALARIMIZ ÖRNEK TEŞKİLATLARDIR”

Vali Kaldırım sözlerine şöyle devam etti: “Emniyet güçlerimiz sadece vatanı korumuyor aynı zamanda içinden çıktıkları topluma farklı şekillerde sosyal projelerle dokunuyorlar. Bizim emniyet güçlerimiz, korucularımız, jandarmalarımız farklıdır. Örnek teşkilatlardır. Toplumda bütünleşmeyen hiçbir şey başarılı olamaz. Toplumla bütünleşmeyen kurumların başarılı olma şansı yoktur. Bizim milletimizde de kıymeti yoktur. Vatandaşın gönlünde kabul görmüyorsa hiçbir kıymeti yoktur. Bu nedenle hizmetin de kıymeti olmuyor. Cumhurbaşkanımızın kabul görmesinin sebebi budur. Millete kıymet vermesidir. Alçak gönüllü olmasıdır. Fakire, toplumun köşesinde kalmış insana el uzatmasındandır.”

“MİLLET VARSA BİZ VARIZ”

“Biz insanı bütün olarak ele alırız” diyen Vali Kaldırım, “Devlet, millet için vardır. Millet varsa biz varız. Bakış açımızı bu zaviyede yaparsak her alanda başarı da gelecektir. Hizmet üretirken vatandaşa memnuniyeti en üst düzeyde tutalım. İnsanı hizmetlerin ana unsuru haline getirelim. Bu tür çalışmaları takdir etmek lazım. Takdir etmesini bilelim. İnşallah hayırlara vesile olur. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Anne babalarınıza Selamlarımı iletiyorum” şeklinde konuştu.

Tören Vali Çetin Oktay Kaldırım, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

“ÖDÜL ALANLARIN HEPSİ KIZ”

Birinci gelen öğrencilerin kızlardan oluşması ise Vali Kaldırım’ın dikkatinden kaçmadı ve şöyle dedi, “Sahnede bir şey fark ettiniz mi? Ödül alanların hepsi kız. Hepsini tebrik ediyorum. Erkekler nerede? Hepinizi tebrik ediyorum. İnşallah erkekler de bu temaya katılırlar.”