GÜNDEM

Esnafların Tek İsteği...

Palu halkıyla bir araya gelindi, halk ise sıkıntılarını dile getirdi.

Palu halkı, en büyük sıkıntılarının ilçelerine bağlanan Arıcak ev Gökdere yollarının kapalı olması olduğunu söyledi.

“İLÇE KAN AĞLIYOR”

Palu esnaflarından Bahattin Canpolat, Paluluların sıkıntısının giderek azalan insan yoğunluğu olduğunu dile getirerek, “Palu’yu kaderine terke dilmiş bir ilçe olarak görüyoruz. İşlerimiz, piyasa durgun. Bunun sebebi de yabancı girdisinin olmaması. Bundan dolay sıkıntı çekiyoruz. En acil yapılması gereken şey, Gökdere bağlantı yolumuzun bir an önce hayata geçirilmesi lazım. Gökdere tarafında 25 tane köyümüzle irtibatımız tamamen kesilmiş. Bundan dolayı da ilçe kan ağlıyor. Gökdere’dekiler, Kovancılara gidiyor. Kovancılara gidince buraya gelmiyorlar. Oradaki insanlar iki araba değiştirip buraya geleceğine Kovancılar’da işlerini görüp tekrar köyüne dönüyor. Geçirmiş olduğumuz depremden sonra köylerimiz göç verdi. TOKİ, genelde köylerimizi boşalttı. Tamamen şehre yığıntı yaptı” dedi.

“ESNAFLARIN İŞLERİ BIÇAK KESER GİBİ KESİLDİ”

Palu esnaflarından Cuma Saylan ise Paluluların sıkıntısının, Palu’ya Gökdere ve Arıcak bağlantı yollarının yapılmaması olduğu kaydetti.

Esnaf Saylan şunları söyledi: “Arıcak ve Gökdere yolları kesildikten sonra buradaki esnafların işleri bıçak keser gibi kesildi. Bundan 10 sene önce sadece sabah işinde çıkardığım ekmeği, şu anda akşama kadar çıkaramıyorum. Bütün siyasilere buradan sesleniyorum.”

“ÇEVREMLE, KÖYÜMLE İRTİBATIM KESİLDİ”

Palu esnaflarından Zülfü Aydoğdu da, yetkililerden beklentisinin Palu’nun 2 tane çıkış yolunun açılması olduğunu söyleyerek, “Bu iki çıkış yolu kapalı olduğu için gelen, giden yok. Palu bu durumda nasıl gelişir? Gökdere ve Arıcak yolu yıllardır yapılacak ama henüz yapılmadı. Ben Arıcaklıyım. Çevremle, köyümle irtibatım kesildi” diye konuştu.

“BİZİMLE İLİŞKİLERİNİ KESTİLER”

Palu esnafı, bağlantı yolunun yapılmaması nedeniyle ilçeye diğer ilçelerden ve beldelerden geliş gidişlerin olmamasından dert yanarak, “Arıcak yolunu yapmaya başlamışlar. Dış ilçelerin Palu’ya bağlantılarının artmasını istiyoruz. Özellikle Arıcak ve Alacakaya ilçelerinin yol bağlantılarını yapılmasını istiyoruz. Oradaki vatandaşlar eskiden Palu’dan alışveriş yapıyorlardı. Alışverişler yüzde 80 düştü. İnsanlar çevre illere veya ilçelere gidiyorlar. Yollarımız olmadığı için bizimle ilişkilerini kestiler” şeklinde konuştu.