Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın kasım ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Oda Başkanı İdris Alan, Meclis Başkanı Sedat Karataş ve üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıya Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk de katılım sağladı.

KARATAŞ: ÜYELERE KREDİ BAŞVURUSUNDA BULUNMALARI DİLE GETİRDİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan ETSO Meclis Başkanı Sedat Karataş, üyelerine seslenerek KOSGEB kredisi fırsatını değerlendirmelerini istedi.

Karataş, “Sayın Fatih Kacır Devlet Ticaret Bakanımız ziyaretlerinde KOSGEB üzerinden kredi verileceğini iletmişlerdi. Yine 15-20 gün öncede KOSGEB Genel Müdürümüz odamızı ziyaret ettiler. Bu konuda da başvurular başladı. Buradan başvuru yapmayan tüm üyelerimize ben tekraren az hasarlı, orta hasarlı ve ağır hasarlı olan binalar üzerinde ağır, orta, az hasar almış herkesin müracaat etmelerini bekliyoruz. En az 250.000 TL’den başlayan 2 yıl geri ödemesiz 1 yıl geri ödemeli en azından durağan bir süreç yaşanıyor şuan bir can suyu olacaktır ”dedi.

BAŞKAN ALAN: ELAZIĞ’IN KALKINMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Bölge Teşviklerine dikkat çeken Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ’ın yatırımlarla daha cazip hale getirilebileceğini söyledi

Alan, “Değerli Meclis Üyelerimiz Organize Sanayi Bölgemizin büyüme sürecini ve 6. Bölge teşviklerinden öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırabiliriz. Toplantımızda bu süreci detaylı bir şekilde görüşerek Elazığ’ımızın yatırım için nasıl daha cazip bir hale getirebiliriz sorusuna değerli Başkanımız ile görüş alışverişinde bulunarak yanıt arayacağız inşallah. İlçelerimizinde 6. Bölge teşviklerine de dâhil olması sebebiyle önümüzde ki süreçte özellikle yurt dışında çok sayıda yatırımcımızın ilimize geleceğine inanıyoruz. Elâzığ’ın ticareti, sanayisi, istihdamı bizim için önemli bir husustur. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu başlıkların hiçbirinden taviz vermedik. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesinin Koordinasyonu bu şehrin kalkınması adına son derece büyük bir önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ALAN:  İL YÖNETİCİLERİNDEN DESTEK BEKLEDİĞİNİ DİLE GETİRDİ

Başkan Alan, ETSO tarafından yürütülen lojistik üst projesi için il yöneticilerinden destek beklediğini söyledi.

Alan, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak olmazsa olmazımız Lojistik Üst Projesi, sanayi ve teknoloji Bakan’ımız Sayın Fatih Kacır’ı odamızda ağırladığımız programda zatı hanelerine sunulmuş kendilerinin ifadesiyle çok güçlü bir proje olan Lojistik Üst Projemizi yakından incelemeye almıştır. Yine geçtiğimiz hafta içerisinde odamızda ağırladığımız KOSGEB Başkan’ı Sayın Ahmet Serdar İbrahimcioğlu Beyefendinin şahsında projenin desteklenmesi hususunda söz alınmıştır. Bu önemli konu özelinde ilimiz bürokratlarından, milletvekillerimizden ve siyasi parti temsilcilerimizden tam destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

ÖZTÜRK: 13 BİN 500 ÇALIŞANIMIZ VAR

Yatırımcıları Elazığ Organize Sanayi Bölgesine çektiklerini belirten Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, yapılan çalışmaları paylaştı. Suat Öztürk yaptığı açıklamada, “Ciddi yatırımcılar her konuda yardımcı olduk. Aktivite olarak bakanlıklar ile ciddi ilişki kurduk. İşleri hızlı yapmaya başladık. Bugün Organize Sanayi toplam Bin 50 hektar. Ben teslim aldığım zaman işte 30 – 38 tane işletme vardı. En büyüğü bir mermercimiz vardı. Öyle bir iki tane büyük firma vardı. 850 – 900 kişi çalışanımız vardı. Bugün 13 bin 500 çalışanımız var 200 civarı çalıştıran işletmemiz var” dedi.

ÖZTÜRK: SANAYİCİLERİN İHTİYAÇLARINA ELAMAN YETİŞTİRİYORUZ

Başkan Öztürk, sanayicilerin eleman eksiğine yönelik kalifiyeli öğrenci yetiştirdiklerini ifade etti.   

Öztürk, “Meslek Yüksek Okulunda 700-750 tane talebe var. 2 tane meslek lisesi yaptırıldı. Bugün 2 bin tane talebe var. Sanayicilerin ihtiyaçlarına göre bölümleri kurdurduk ve ihtiyaçlarına göre elaman yetiştiriyoruz. Kalifiyeli elaman yetiştiriyoruz her anlamda” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Keleş: Hemşehrilerimizin Sevgisi Hizmet Azmimizi Artırıyor Milletvekili Keleş: Hemşehrilerimizin Sevgisi Hizmet Azmimizi Artırıyor