Anadolu Üniversiteler Birliği organizasyonunda ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen 3. Ar-Ge Proje Pazarı yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Fırat Üniversitesi yarışmada birincilik ödülü aldı.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde geçekleşen 3.Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Fuarı açılış programına; TÜBİTAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Bingöl’de Korkutan Deprem Bingöl’de Korkutan Deprem

ARGE proje pazarı kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya ilk etapta 305 başvuru yapıldı. Projelerden 251 tanesi ön değerlendirmeyi geçmeyi başardı 156’sı ise sunuma kabul edildi. Mühendislik ve Temel Bilimler,  Biyoteknoloji ve Sağlık Bilimleri, Tarım, Gıda ve Çevre Bilimleri ve Girişimcilik olmak üzere 4 farklı kategoride yarışan projelerden ilk 3’e giren akademisyen ve öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Mühendislik ve Temel Bilimler alanında akademisyen kategorisinde birincilik ödülünü “Deprem Uyarı Sistemi” konu başlıklı projesiyle Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Cevdet Emin Ekinci aldı. Ekinci’ye ödülünü TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal takdim etti.

Whatsapp Image 2024 05 24 At 13.22.13Whatsapp Image 2024 05 24 At 13.22.10

Editör: Batuhan Baskal