Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası İcra Kurulu Başkanı Tuba Demirkıran Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Demirkıran, “Fırsat için Bekleme Fırsat Yarat” adlı konferansta geleceğin iletişimcileri ile tecrübelerini paylaştı.

Tuba Demirkıran, “Kısa sürede rotanızı belirlemeniz lazım. Ben insanların hep üretmesinden yanayım. Yani tüketim çok kolay ve hepimiz için geçerli. Elimize telefonu aldığımız zaman en kötüsü de zamanı tüketiyoruz. Kendimizi bir oyalama içerisinde koyabiliyoruz ama hep dediğim zaman çalışmak çalışmak” dedi.

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Fatih Çakar, fakülte olarak her yıl düzenli olarak etkinliklerini devam ettirdiklerini bu yıl da başlıklarının girişimcilik olduğunu ifade etti.

Mehmet Fatih Çakar, “Geçen yıllarda başlığımız Sosyal Sorumluluk bu yılda ise ana başlığımız girişimcilik olmak üzere öğrencilerimiz etkinliklerde bulunuyor. Tabi bu etkinliklerde bulunurken bizim amacımız öğrencilerimiz bir organizasyonu yaparken veya bir organizasyonu yapabilme becerisi ortaya koyabilmelerini öğrencilerimize göstermek için çabalayacağız” dedi.

Öğrencilere girişimcilik üzerine tavsiyelerde bulunan ETSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Tuba Demirkıran, geleceğin iletişimcilerine hedef çizmeleri konusunda tüyolar verdi.

Tuba Demirkıran, “Ben hayatım boyunca karşımda kim olursa olsun siyaset de yaptık Bakanlar geldi karşıladık, misafir ettik, uğurladık. Onlara da duygu ve düşüncem neyse doğru olan neyse, o an hem sorumu sormuşumdur beni rahatsız eden bir durum varsa soru sormaktan hiç çekinmedim. Soru sormaktan, konuşmaktan tabi herşeyi konuşmak değil, yeri geldiği zaman kendini ifade edebilme ve konuşma yeteneğini yani sizin bölümünüz itibari ile sizler daha çok fazlasıyla hakim olmalısınız” dedi.

Elazığ’da Şantiyeye Yıldırım Düştü: 1 İşçi Ağır Yaralandı Elazığ’da Şantiyeye Yıldırım Düştü: 1 İşçi Ağır Yaralandı

Av. Seda Demirtaş Genç mesleğine dair tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Ben Fakülte de aslında avukatlık yapacağıma karar verdiğim için zorunlu stajımdan önce öğrencilik yaparken avukatların yanında çalışmaya başladım. Hatta hiçbir şekilde maddi destek almadan, inanın ki çalıştığım bürolarda yemeklerini bile yemeden, kendi yemeğimi kendim ister kendim yerdim bu şekilde. Oralar bana ne kazandırdı ben mezun olduktan sonra stajımı yaptıktan sonra hiç kimsenin yanında çalışmadan kendi ofisimi açabildim, “dedi.

İşletmeci Gülsen Kırkıl da, iş hayatına başlama sürecini anlattı.

Gülsen Kırkıl, “2011’de iş hayatına atıldım, Gülsen’in Mutfağı. Elazığ’da bir işletme yeri açtım. Fakat bunları size neden anlatıyorum, herkes Devlet işine girecek diye bir şey yok. Kendi işinizi kendiniz yapabilirsiniz. Bu çok güzel bir duygu ve çocuklarım da beni desteklerdiler” Dedi.

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı konferans sonunda ETSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Tuba Demirkıran’a çiçek takdim etti.