Elazığ’ın Meşhur ‘Tepsi Yemekleri’

Elazığ’ın geleneği olan hem de ramazan ayında ayrı bir ilgi gören tepsi yemekleri bu yılda fırıncılara yoğun mesai yaptırmaya devam ediyor. Birbirinden lezzetli yemekler hem göze hem de mideye hitap ediyor. İftara çeyrek kala güzel yemek kokuları etrafı sarıyor. Semra Demirelli dana tandır yemeğini ustasından sizin için öğrendi kameraman Kaan Şanlı’da görüntüledi. gelin hem tepsi yemeklerine hem de iftar menüsüne hep birlikte bakalım.

Elazığ’ın Meşhur ‘Tepsi Yemekleri’

Söz konusu tepsi yemekleri olunca, iftara saatler kala iştahlarda kabarıyor.

Tepsi yemeklerinin günlük sayısı ise 60’a kadar çıkıyor.

İftar saati yaklaştıkça yoğunluğun arttığı yerlerden biri de şüphesiz fırınlar.

En zorlu mesai ise yemekleri iftara yetiştiren fırıncıların…

İftarda ne yemek yapsak sorusu ramazan ayında en çok duyduğumuz cümlelerden biri. İşte ustasından tarifi

Tandır yemeğinin püf noktası ise su konulmaması ve yaklaşık 4 saat kendi halinde pişmesi. Tabi üzerinin yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatılması şartıyla…

Fatih ustanın iftara hazırladığı 7 kişilik dana tandır yemeğinin maliyeti 450 lira

Video:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Elazığlı
Elazığlı - 2 yıl Önce

Muhabir arkadaşımız iftardan önce böyle yerleri dolaşarak büyük bir haberciliğe imza atmış. Elazığ Son Haber merak ediyoruz acaba ne zaman Elazığın onlarca sorununu gündeme getireceksiniz? Kimden çekiniyorsunuz? Hayat pahalılığı almış başını gitmiş şehirde problem üzerine problemler var siz kalkmış okurlarınıza haber yapmışsınız. Millet evine et götürebiliyor mu?

Nailbeyli
Nailbeyli @Elazığlı - 2 yıl Önce

Sayın haberciler 2 gündür benzer yemekleri tanıtıyorsunuz. Acaba vatandaş neyiyecek ne içecek biliyormusunuz. gösterdiğiniz yemeklerin maliyeti ne kadar. kim bu kadar eti bir arada alabiliyor. yazık yaptığınz habere dikkat edin.

Zaza
Zaza - 2 yıl Önce

Ben yemeği yiyebilmemiz içi en az 500 TL yi gözden çıkarmamız gerekiyor bu şartlar da Cook zor maddi sıkıntılar yüzünden yeterli besleniyoruz

yorumcu
yorumcu - 2 yıl Önce

yemekler meşhur fiyatlarıda meşhur orta kesim bitti sadece üst kesim zenginler yiyiyor bunları.

ELAZIĞIN YERLİSİ
ELAZIĞIN YERLİSİ - 2 yıl Önce

Haberciler Kasap arkadaşın adresini ve telefonunu yazında bizde ömrümüzün sonunda belki bu yemeklerden yaptırırız. Bizimle dalga mı geçiyorsunuz. Merhamet edin.

SIRADAKİ HABER

banner137