Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) Savunma Bölüğü, FIFA 2022 Dünya Kupası’nda güvenliği sağlamak için görev üstlendi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Savunma Bölüğü, FIFA 2022 Dünya Kupası’nda kimyasal ve nükleer tehdide karşı etkin rol alıyor.

Katar hükümetinin dost ve müttefik ülkelerden, silahlı kuvvetlere ait unsurlarla organizasyonun güvenliğine katkıda bulunmalarını talep etmesi üzerine Katar Silahlı Kuvvetlerine katkı sağlamak amacıyla Türkiye’nin yanı sıra ABD, İngiltere, İtalya, Fransa ve Pakistan’ın katılımıyla Birleşik Müşterek Görev Kuvveti oluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Meclis’e gönderilen tezkerenin Genel Kurul’da kabulünün ardından yola çıkan TCG Burgazada’nın yanı sıra KBRN savunma bölüğü, Patlayıcı Madde Keşif İmha (PMKİ), bomba arama ve dronsavar timlerinin de yer aldığı Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, FIFA 2022 Dünya Kupasında görev yapmaya başladı.

Organizasyonun güvenliğinin sağlanması maksadıyla hayata geçirilen Birleşik Müşterek Görev Kuvveti, oluşturulan koordinasyon merkezinden sevk ve idare ediliyor. Katar’ın başkenti Doha’daki askeri üsse konuşlanan KBRN savunma bölüğü, envanterindeki ekipmanlarla her türlü kimyasal, biyolojik, ve nükleer saldırıya müdahale için 24 saat esasına göre görev yapıyor.

Alanında uzman, her türlü imkan ve kabiliyete sahip savunma bölüğü, olası bir acil durum karşısında alınabilecek önlemlere karşı hazırlanan çeşitli senaryoları da sürekli çalışıyor.

Mehmetçik, turnuva süresince özellikle sivillerin KBRN kirliliğinden korunması ve arındırılması için görev yapacak.