RTÜK “ Türk İnternet Medya Çalıştayı’nda İnternet Medya Temsilcileri İle Buluşuyor

İnternet medyasındaki yasallaşma süreci devam ederken, İnternet medyasının önemli kuruluşları da iyi bir hazırlık için çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Ankara 27-28 Eylül tarihlerinde önemli bir etkinliğe bir araya geliyorlar.

RTÜK “ Türk İnternet Medya Çalıştayı’nda İnternet Medya Temsilcileri İle Buluşuyor

İnternet medyasındaki yasallaşma süreci devam ederken, İnternet medyasının önemli kuruluşları da iyi bir hazırlık için çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Ankara 27-28 Eylül tarihlerinde önemli bir etkinliğe bir araya geliyorlar.

13 yıldır internet medyası ve bilişim alanında önemli çalışmalara imza atan İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) öncülüğünde, Türkiye’nin 81 il ile 7 ülkeden 900 internet gazetecisinin kurduğu Türk İnternet Medya Birliği ( TİMBİR ) ve   Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK ) ile Türk İnternet Medyası Çalıştayı düzenleyecek. Çalıştaya Türkiye’nin tüm illerinden ve Almanya, İngiltere, Gürcistan, Avusturya, Azerbaycan, İsviçre ve KKTC’den  çok sayıda basın mensubu katılacak.  Çalıştayın RTÜK uygulamaları ve internet medyası açısından önemli çıktılarının olması bekleniyor.

TİMBİR İnternet yasası bir an önce yasalaşmalıdır.

İnternet medyasının zamana ayak uydurması ve ülkemizdeki medya sektörünün bu yeni medya alanından en iyi şekilde yararlanması için gerek kamu kurumlarımız ile ve gerekse özel sektörümüz ve STK’larımız ile birlikte hareket etmek çok büyük önem arz etmektedir Bu kapsamda 81 il, 7 ülkede 900 internet gazetecisini bir araya getirerek Türk İnternet Medya Birliği ) TİMBİR kurulmuştur.

Bu çalıştayı da Kamudaki gelişmelerin medya mensuplarına en iyi şekilde anlatılması ve medya mensuplarının görüş ve önerilerinin alınması amacı ile organize ettik. RTÜK Başkanlığı da bu konuda bizlere önemli destekler verdi. İnanıyoruz ki internet yasasının çıkması öncesinde gerçekleşecek bu çalıştay, internet medyasına ve ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır.’

Dünyada; bilişim ve internet medyasındaki gelişmelere bağlı olarak sosyal, siyasal, ekonomik, teknolojik alanda yeniden yapılanma süreci yaşanmaktadır. Bu değişim habercilik altyapısında da önemli değişimler yaşanmasına neden olmaktadır. Günümüzde yazılı basının yerini önemli bir oranda internet medyası almaya başlamıştır. Yapılan gelecek projeksiyonları, internet haberciliğinin etkisinin üstel olarak artacağını göstermektedir. Ülkemizde dünyaya paralel olarak internet haberciliğinin sayı ve etkisi hızla artmaktadır. Ancak ülkemizde internet haberciliği, sosyal ve ekonomik tam anlamıyla yasal ve ekonomik altyapıya ulaşamamıştır. İnternet gazeteciliği tanımı tam olarak yapılamamış, yazılı ve görsel basına sağlanan pek çok hak internet haberciliğine sağlanamamıştır.

Yapılacak olan çalıştayla;  dijital medyanın en önemli ihtiyacı olan belgelendirme, akreditasyon, sertifikasyon ve standardizasyon’unun sağlanmasında en önemli başat kurum olan RTÜK’ün uygulamalarının tanıtımı sağlanacaktır. Ayrıca dezenformasyonla mücadele konusunda karşılıklı görüş alışı yapılacaktır.

RTÜK uygulamaları İnternet Medyası temsilcilerine anlatılacak.

RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir’i moderatör olarak yer alacağı “Türk İnternet Medyası ve RTÜK Uygulamaları “ ​adlı oturumda

- Av. Aydın DEMİR (RTÜK İzin Tahsisler Dairesi Başkanı)

İnternet Yayıncılığında Lisanslama ve Yetkilendirme Süreçleri

- Şebnem BURSALI – ATV Ankara Temsilcisi

Medyada Dezenformasyon

- Orhan SAMAST (İtibar Yönetimi Enstitüsü (İYE) Başkanı)

- İnternet Medyası Basın Etiği ve İtibar

- Av. Cüneyt ALTIPARMAK

İnternet Medyası Hukuki Sorunlar

İnternet medyası sorunları masaya yatırılacak.

Hacı Bayramıveli Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof.Dr. Zakir AVŞAR’ın moderatör olarak yer alacağı “İnternet Medyasında problemler ve çözüm önerileri “ adlı oturumda

- Tanju AKINCIOĞLU (haber61)

İnternet Medyasında Teknik Ve İçerik Geliştirme

- Rıfat SAİT -24. Dönem İzmir Milletvekili (Balkan Günlüğü)

İnternet Medyasının yasal altyapı ihtiyacı

- İsmail KARAKAŞ (TurkishPress-İngiltere)

    Yurt dışında Türk Medyası

- İsmail KAHRAMAN (gebzegazetesi, devrialemTV)

İnternet Gazeteciliğinde İçerik Üretimi

Medya’da DEZENFORMASYON ana başlıklar arasında

Günümüzde oldukça tartışılan dezenformasyon kavramıda çalıştayın başlıkları arasında yer almaktadır. Bu konuda RTÜK uzmanları yaptıkları çalışmaları anlatırken, internet medyası mensupları ise haber süreçlerinde yaşadıkları dezenformasyon sorunları ve nasıl mücedele deneyimlerini aktaracaklar. Duayen gazeteci Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) başkanŞebnem Bursalı medyada dezerformasyon başlığı altında önemli bir sunum yapacak.

TBMM’de yer alan İnternet Yasası bir an önce yasalaşmalıdır.

Standartları belli devletimizin teşviklerinden her alandaki basın mensuplarının istifade ettiği, özgün içerikler ile kopya yapıştır haberlerinin önüne geçildiği, telif haklarına hakim bir internet medyasının gelişmesi için çalıştayın düzenlendiğini ifade edilirken, çalıştay sonucu raporlaştırılarak kamuoyu ile paylaşılacak.

İnternet Medyasından RTÜK’e teşekkür. "Türk internet medyası olarak İMEF koordinesinde, RTÜK ev sahipliğinde yapılan bu organizasyon için RTÜK Başkanı Ebubekir ŞAHİN ve Başkan Yardımcısı Dr.İbrahim USLU nezdinde tüm RTÜK çalışanlarına, katılım sağlayan Anadolu’dan ve yurt dışından gelen dijital medya temsilcileri ile tüm konuşmacılara teşekkür ederiz."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137