Van ve Hakkari'de Kovid-19 tedbirleri denetimi yapıldı

VAN (AA) - Van ve Hakkari'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine yönelik denetim gerçekleştirildi.Van'da İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda il genelinde Kovid-19 denetimleri yapıldı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan...

Van ve Hakkari'de Kovid-19 tedbirleri denetimi yapıldı

VAN (AA) - Van ve Hakkari'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine yönelik denetim gerçekleştirildi.

Van'da İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda il genelinde Kovid-19 denetimleri yapıldı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve kurum müdürleri Yeni Yol Caddesi'nde denetimlere katıldı.

Vali Bilmez, esnafı maske, sosyal mesafe ve temizlik konularında uyararak tedbirli olunmasını istedi.

Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda vatandaşların tedbirlere uyma konusundaki hassasiyeti sayesinde hastanede yatan hasta ve kovid polikliniği önünde muayene için bekleyen insan sayısında ciddi bir azalış kaydedildiğini söyledi.

Alınan tedbirlerin olumlu sonuç vermeye başladığını belirten Bilmez, şunları kaydetti:

"Bizim aynen devam etmemiz gerekiyor. Bunun için hem esnafımıza teşekkür ettik hem onların daha duyarlı olması konusunda uyarıda bulunduk. İnşallah ilimiz daha iyiye doğru gider. Ben özellikle bu pandemi süresince gecesini gündüzüne katan sağlık personelimize teşekkür ediyorum. Emniyet, jandarma, öğretmenlerimiz, imamlarımız da bu süreçte görev alıyor. Onlara da teşekkür ediyorum." dedi.

İzolasyon kurallarına uymayarak evlerinden çıkan 260 kişiyi yurda yerleştirdiklerini ifade eden Bilmez, "Eksik kalan o izolasyon süresini yurtta tamamlatıyoruz. Bizim yaklaşık günlük değişmekle birlikte 15 bin civarında evde izole ettiğimiz vatandaşımız var." diye konuştu.

- Hakkari

Hakkari'de de Kovid-19 tedbirleri kapsamında denetimler yapıldı.

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, denetim öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatları ve Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda ilgili tüm kurum ve diğer görevlilerle alanda olduklarını bildirdi.

Maske, mesafe ve temizlik denetimi gerçekleştireceklerini belirten Akbıyık, "İş yerleri, toplu taşıma araçları, kafeler, restoranlar, kahvehaneler ve caddeleri denetleyeceğiz. Kentimizde koronavirüsü en aza indirip bitirmeyi ve vatandaşlarımızın daha sağlıklı yaşamalarını sağlamak için çalışmalarımız sürüyor. Hepimiz sağlık için alanlardayız." dedi.

Ardından yapılan denetimde esnaf ve vatandaşlar, maske, sosyal mesafe ve hijyen konularında uyarıldı.

Akbıyık'a, Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, İl jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukcu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de eşlik etti.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Akbıyık daha sonra Merzan Mahallesi'ndeki Gola Züryan sosyal tesisi ve kentteki asfalt çalışmalarını inceleyerek Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek'ten bilgi aldı.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137