24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde 20 binden fazla konut ise ağır hasar gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde 20 bine yakın konutun inşa edilmesi için çalışma başlatıldı.

Çalışmalar kapsamında Gümüşkavak Mahallesi'nde 184, Aksaray Mahallesi'nde 302 konutun yapımı tamamlandı.

Gümüşkavak Mahallesi'nde 42, Aksaray Mahallesi'nde 299 aile olmak üzere toplamda 341 hak sahibi depremzede için bugün İl Özel İdare toplantı salonunda 3. noter Havva Kaya başkanlığında Vali Erkaya Yırık ve AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut'un da katılımıyla kura çekildi.

Kura ile hak sahibi depremzedeler evlerine kavuştu.

Bu kapsamda Sürsürü Mahallesi'nde 179, Yazıkonak beldesinde 381, Karşıyaka Mahallesi'nde 439, Akçakiraz beldesinde 111 ve bugün çekilen 2 mahalleyle birlikte sahibi belirlenen toplam konut sayısı bin 1451 oldu.

YIRIK: BUGÜN ÇEKİLECEK 341 EV HERKESE HAYIRLI OLSUN

Elazığ Valisi Erkaya Yırık Konuşmasında, “Bugün itibari ile Gümüşkavak ve Aksaray mahallelerindeki toplam 486 konuttan 341 hak sahibinin kuralarını çekiyoruz. 24 Ocak’ta meydana gelen deprem sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yapmış olduğu planlama ve inşaat çalışmaları önemli bir raddeye geldi. Bugüne kadar toplam da 2 bin 517 adet konutun bitirilerek sizlerin de katılmış olduğu kura çekilişleri ile yapılarak vatandaşlarımıza teslimi devam ediyor. Bu süreçte 42'si Gümüşkavak Mahallesi, 299'u da Aksaray Mahallemizde olmak üzere toplamda 341 hak sahibimizin konutları birazdan kura çekilişi ile belirlenecek. Ben bu süreçte özellikle hafta sonu Pazar günü 09.37’de meydana gelen deprem dolayısı ile tekrar Elazığlı hemşerilerimize bu afeti yaşayanlara geçmiş olsun dileğimi iletiyorum. Deprem sonrasında vatandaşlarımızın orta hasarlı da olsa ikamet etmiş oldukları binalar bunların tekrar değerlendirilerek son durum itibari ile hangi hasar durumunda olduğunun tespitleri ile ekiplerimiz 3 gündür devam ettiriyor. İnşallah vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Devletimiz son derece modern, deprem genelgesine uygun, çevre donatısı ile yeşil alanları, asansörü, park alanları, oyun alanları, gerçekten son güçlü yapılardır. İnsanlarımızın gülerek mutluluk içerisinde oturacağı konutlar oldu” ifadelerine yer verdi.

BULUT: BU GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN BİR GÖSTERGESİDİR

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bugün bir mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Dün temel atmak için bir araya gelmiştik. Aradan 11 ay geçti. Bugün o temelini attığımız konutların teslimi ile alakalı bir araya geldik. 11 ay gibi kısa sürede mucize sayılabilecek bir sürede evler yapılarak teslim ediliyor. Bu güçlü Türkiye’nin bir göstergesidir. Allah nasip ederse 486 konut ürettik ve 341 konutu bugün teslim ediyoruz. Kalan 142 taneyi de en kısa sürede kura yöntemi ile teslim edeceğiz. Yakın zamanda da 784 konutu teslim edeceğiz. Akabinde Çatalçeşme’de 2 bine yakın konutumuzu teslim edeceğiz. Yemişlikteki konutumuzu teslim edeceğiz ve bu kış günü vatandaşlarımızın kendi konutlarına geçmesinin önünü açmış olacağız. Meclis kapandıktan sonra depremin akabinde hemen Elazığ’a geldik. Bırakın Türkiye’yi Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey göremezsiniz. Pazar günü 09:37’de deprem oldu ve birkaç saat geçmeden sayın valimizin öncülüğünde Elâzığ’ın %80 hasar tespiti yapıldı. Geçmişte olsaydı 3 gün kimsenin aklı başına dahi gelmezdi. Değil o gün sahaya inip vatandaşımızın mağduriyetini gidermek olayı kavramak 3 – 4 gün geçerdi. Haziran aynına geldiğimizde yapılan 19 bin konutun yarısını teslim edeceğiz ve vatandaşımız yaşadıkları sıkıntıyı giderecek. Bugün kura sonucu ev çıkacak vatandaşlarımıza hayırlı olsun diliyorum. Bugün kimse açıkta kalmayacak bölgedeki bütün hak sahipleri ev sahibi olacak” dedi.