10 İlde 3 Ay OHAL İlan Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nde Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, depremin vurduğu bölgede 3 ay boyunca sürecek OHAL ilan edildiğini söyledi.

10 İlde 3 Ay OHAL İlan Edildi

Kahramanmaraş’ta 7.6 ve 7.7 büyüklüğünde iki farklı yıkıcı deprem meydana geldi.

Meydana gelen depremle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nde deprem bölgesindeki 10 ilde 3 ay süre ile OHAL ilan edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Sadece Cumhuriyet tarihimizin değil, coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. Uzmanlar deprem için 'dünyada örneği yok.

Şu ana kadar 54 bin çadır, 102 bin yatak ve diğer ihtiyaç malzemeleri bölgeye gönderildi.

52 bin 317 kurtarma görevlisi enkaz bölgelerinde çalışıyor. Devletimiz tüm kurumları, personeli, aracı, seferberlik ruhuyla felaket bölgelerinde çalışmaya başlamıştır.

Acil yardım ve destek faaliyetleri için ilk etapta 100 milyar liralık kaynağı kurumlarımızın emrine tahsis ettik.

3549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. En büyük tesellimiz şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın enkaz altından sağ olarak kurtarılmış olmasıdır. Afet bölgesindeki okullarda 20 Şubat'a kadar eğitime ara verildi. Antalya bölgesinde 50 bin yatak hazırlandı.

OHAL İLAN EDİLDİ

Elektrik ve doğal gaz akışının sağlanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Deprem yaşanan 10 ili kapsayan ve 3 ay sürecek olan OHAL ilan edildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2023, 18:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137