10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajları

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Elazığ il protokolü anma mesajı yayımladı. İşte il protokolünün mesajları.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajları

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal etmesinin 83. yılı...

Elazığ protokolü de anma mesajlarını yayımladı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma mesajı şöyle:

Büyük ve güçlü bir Türkiye için ömrünü ülkesine ve milletine adayan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 83’ üncü yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.  Mustafa Kemal ve silah arkadaşları tüm zorlu şartlara ve sahip olunan sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve inançla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik ederek istiklal yolunda her türlü engelin nasıl aşılabileceğini göstermiştir. Bugün uluslararası alanda söz sahibi olan Türkiye, önemli bölgesel bir güç olarak istikrarlı şekilde ilerleyen bir ülke konumuna gelmiştir. Büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eseriyle, fedakârlıkları ile anılırlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu şuurla; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” demiştir. Dolayısıyla onun “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in ve bize emanet ettiği vatanın ilelebet var olması için göstereceğimiz çaba, ona olan saygımızın en güzel ifadesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 10 Kasım Atatürk’ü Anma mesajı şöyle:

Milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde yokluk içerisinde verdiği varlık mücadelesini şanlı bir zaferle taçlandırmıştır. Milletimizin topyekûn mücadelesiyle Kurtuluş Savaşı'nı zafere taşıyan, birlik ve beraberlik içerisinde yakılan bağımsızlık meşalesi ışığında Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk, komutanlık ve liderlik vasfıyla dünya tarihinde saygın bir yere sahiptir. Ülkemizi daha güçlü, daha müreffeh yarınlara taşımak için milletçe geleceğe yürüyüşümüz devam edecek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. Bu düşüncelerle ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma mesajı şöyle:

Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 83. yılını şükran ve saygıyla yad ediyoruz. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O’nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz. Atatürk’ü anlamak, O’nun çizdiği çağdaşlık yolunda ilerlemek, geleceğin Türkiye'sini ortaya çıkarmak ve genç nesillere onu ve ideallerini aktarmak konusunda bizlere büyük görevler düşmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, zor şartlar altında önderlik ettiği İstiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke bırakmıştır. İnanıyorum ki gelecek nesillerimiz, emanet aldığı Türkiye Cumhuriyeti’nin; değerlerini, ideallerini hep ileriye taşıyacak ve sorumluluk bilinci ile ülkesine her daim sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 83. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma mesajı şöyle:

Onun bize çizdiği aydınlık yol, her daim rehberimiz olacak ve eserlerine tüm halkımız sahip çıkacağız. Tarihte eşi görülmeyen bir kararlılık ve azimle, ülkemizin istiklal ve bağımsızlık mücadelesinin önderi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hepimizin kalbinde büyük bir şükran ve minnetle yaşamaktadır. O'nun ülkemiz için çizdiği uygarlık yolu ve Cumhuriyet gibi büyük ve anlamlı emaneti her zaman yaşayacaktır. Biz ve bizden sonraki nesiller, Büyük Önder'in ülkemiz için koyduğu hedeflerden hiçbir zaman kopmayacak ve O'nun aziz hatırasına layık olacaktır. Elazığ iş dünyamız adına, bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun…

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ'ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma mesajı şöyle:

"Ülkemizin kurtuluşunda aziz milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirerek, önderlik ettiği İstiklal mücadelemiz sonunda elde edilen zaferler ve kurduğu Cumhuriyet ile tüm dünyanın takdirini kazanan Atatürk, 83 yıl önce hayata gözlerini yumsa da kalplerimizde yaşamaya, fikirleriyle gelecek nesillerle var olmaya devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1923´te Cumhuriyeti kurarak taçlandırdığı büyük mücadelede bizleri vatansız bırakmak isteyenleri kanı, canı ve yüreği ile durdurmuştur. Ebediyete intikal edişinin yıldönümünde bizlere düşen görev, Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet'in değerlerini korumak, öngörmüş olduğu yolda ülkemizi daha aydınlık yarınlara ulaştırmaktır. Atatürk'ün gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmak için birlik ve beraberlik içerisinde, ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla var gücümüzle yılmadan çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 83'üncü yılında minnet ve şükranla anıyorum"

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2022, 17:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hüsnü
Hüsnü - 2 yıl Önce

Rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Her geçen gün daha iyi anlaşılıyor.

Ertürk
Ertürk - 2 yıl Önce

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyorum. Işıklar içinde uyu Atam.

“Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” - Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

SIRADAKİ HABER

banner137