Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961'den beri 10 Ocak günü düzenleniyor.

Elazığ protokolü de kutlama mesajlarını yayımladı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

“Gazetecilik mesleğinde çalışanların özlük haklarını düzenleyerek güvence altına alan ve 10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren yasal düzenleme, Türk basınında bir dönüm noktası olarak kabul edilmiş ve her yıl “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bilgi ve teknolojik gelişmelerin hızla ilerleme kaydettiği günümüzde, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, internet haberciliğinde de etkinliğini her geçen gün artırmakta olan basınımız, ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışıp, toplumun haber alma hakkını sağlayarak kamuoyunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesinde önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. Bu bakımdan gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Bu anlayışla halkımızı bilgilendirmenin yanı sıra ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesine çalışmalarıyla önemli katkılar sağlayan basın mensuplarımızın bugüne kadar gösterdikleri gayreti ve üretkenliği bundan sonrada aynı hassasiyetle yerine getireceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle değerli basın çalışanlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü” kutlar, çalışmalarında başarılı dilerim”

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

“Hayatımızın her noktasında var olan iletişim mecraları günümüzde milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde kamuoyunun vicdanını da temsil etmektedir.  Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri, Milletimizin müşterek sesi, gözü ve kulağı olan hiç şüphesiz ki basındır.  Dünyada olduğu gibi ülkemizde de teknolojinin takip edilmesinde zorlandığımız bir hızla geliştiği, internet ve sosyal medya sayesinde bilgiye ve habere erişimin çok çabuk ulaşıldığı günümüzde, halkı doğru ve tarafsız haberle hızlı bir şekilde buluşturan gazetecilerimizin yaptıkları görevin önemi ve sorumluluğunu daha da artırmaktadır.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde  21 yıldan bugüne  iktidarımızda,  hayata geçirdiğimiz politikalarla Türk basınının daha fazla zenginleşmesine, çeşitlenmesine ayrıca demokratik, özgürlükçü ve bağımsız bir yapıya kavuşulması sağlanmıştır. Bu vesileyle doğru, tarafsız ve etik ilkelere uygun olarak vatandaşlarımızı bilgilendirme görevini yerine getiren özgür bir basının var olması, toplumumuzun özgürleşmesinin de güvencesi olmuştur. Gazetecilik; toplumun değerleri çerçevesinde, kamu yararını, özel hayata ve kişi hak ile özgürlüklerini gözeterek, yanıltıcı ve yalan söylemleri saygı ve vicdan süzgecinden geçirip kamuoyuna doğru haber verme gayretinde olan, aynı zamanda objektiflik, aydınlatıcı ve yol gösterici gibi işlevleri barındıran önemli bir meslektir.   Halkımızı bilgilendirmenin yanı sıra; Aziz Şehrim Elazığ’ımızın, ilçelerimizin, beldelerimizin ve köylerimizin her alanda gelişmesi ve kalkınması açısından günden güne yoğun çaba göstererek yaptığımız çalışmalarda ve hizmetlerde bizlere önerileriyle yol gösterici ve destek olan, gücümüze güç katan ilimizde faaliyet gösteren televizyon, gazete, radyo, ulusal ve yerel haber ajansları ile haber siteleri temsilcilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, kamu yararını gözeterek tarafsız bir şekilde vatandaşlarımıza doğru haber verme görevini büyük bir özveri ve fedakarca ifa eden Elazığ’daki gazetecilerimiz başta olmak üzere, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, ebediyete irtihal etmiş gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum”

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

"Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında basın kuruluşlarımız, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak öne çıkmaktadır. Bu süreçte, demokratik sorumluluk bilinciyle ilkeli şekilde çalışan gazeteciler toplum için önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu vesile ile basın ahlak ve ilkeleri doğrultusunda ülkemizin ve milletimizin hassasiyetlerini gözeterek, doğru bilgilendirme görevini yerine getiren ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam tüm gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım"

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

“Demokratik kültürümüzün vazgeçilmez unsuru olan basınımız, toplumsal gelişim ve değişimin de öncüsüdür. Basın ahlak ve ilkeleri doğrultusunda halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlayan basın mensuplarımızın; gece, gündüz demeden özveriyle yürüttükleri çalışmalar her türlü takdirin üzerindedir. Şehrimizin menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan basın mensuplarımızı her daim yol arkadaşı olarak gördük, şehrimizin geleceği için omuz omuza çalıştık, bundan sonra da aynı özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Başta Elazığ medyası olmak üzere tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, başarılar diliyorum. Elazığ Basın Müzesi’nin açılışını 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Şehrimiz adına kıymetli bir kazanım olan Basın Müzemizin açılışını bu özel günde gerçekleştireceğiz. 1883 tarihinde çıkarılan ilk gazetemiz olan Mamurat’ül Aziz Gazetesi'yle 140 yıllık köklü bir basın mazisine sahip olan Elazığ’ımıza çok yakışan Basın Müzemiz; basın tarihine ışık tutacak, şehrin kültürel zenginliğine katkı sağlayacaktır.  Kıymetli hemşehrilerimizi ve değerli basın mensuplarımızı 10 Ocak Salı günü saat 13.30’da gerçekleştireceğimiz Basın Müzesi açılış törenine bekliyoruz”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

“Kamuoyunu bilgilendirmek ve vatandaşlarımızın her koşulda doğru ve eksiksiz habere ulaşması için büyük bir fedakârlık ve özveri ile çalışan gazetecilerimizin çabaları her türlü takdirin üzerindedir. Ülkemizde ve ilimizde yaşanan gelişmelerin kamuoyuna ulaştırılması görevini yerine getirirken meslek ilkelerinden ayrılmadan, bilginin doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmasını sağlayan basın mensubu arkadaşlarımızı kutluyorum. Basın mensuplarımızın en önemli vasıfları, gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmalarıdır. Basının başta milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile ilimizin ve ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, olumlu rol üstlenmeye devam edecektir. Bu düşüncülerle, mesleğin gerektirdiği etik ve ahlak kuralları doğrultusunda ilkeli ve sorumlu habercilik anlayışıyla görevlerini özveriyle yerine getiren tüm basın mensubu gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyorum”

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

“10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlamaktayız. Hiç şüphesiz tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. Sağlıklı bir kamuoyunun varlığı için medya çalışanlarının tarafsız ve doğru bilgilendirme hususlarındaki hassasiyetleri ile meslek ahlakını gözeten çalışmalarının daha da önem kazandığı bilinen bir gerçektir. Bu duygularla basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, bu vesileyle tüm basın çalışanlarına kolaylıklar temenni ediyorum”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

“Elazığ’ımız geçmişten beri basında çok aktif bir şehir olma niteliği taşıyor. Bölgedeki en fazla çalışan gazeteci ilimizde ve bununla iftihar etmek gerekiyor.  10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutluyoruz. Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri olan gazetecilik mesleği; toplumun gözü, kulağı ve sesi olan dürüst, tarafsız ve ilkeli bir anlayış ile ülkelerinin gelişimine ve kalkınmalarına katkısı elzemdir. Bilginin yayılma hızının son derece arttığı günümüzde dürüst habercilik büyük önem kazanmıştır. Gece- gündüz, soğuk-sıcak demeden kamuoyunu aydınlatmak amacıyla mesai mefrumu gözetmeksizin çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum, ebediyete intikal eden basın mensuplarını saygı ve rahmetle anıyorum”

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

“Kamuoyunu bilgilendirmek adına, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı olarak önemli bir mesleği icra eden, çalışan gazetecilerimiz, çok zor bir görevi yerine getirmektedirler. Teknolojinin kullanım alanının genişlemesi, gazetecilik, internet haberciliği, televizyon ve radyo yayıncılığının geçmiş yıllara göre daha da yaygınlaşması ile birlikte basın çalışanlarımızın yaptığı paylaşımlar, kamuoyunda kısa sürede karşılık bulmaktadır. Bugün, her alanda ilerlemeler kaydeden; tarih, kültür, turizm ve ticaret merkezi olan Kayseri’mize, büyük katkıları olduğuna inandığım basınımızın çaba ve gayretleri büyük önem taşımaktadır. Çalışan gazetecilerimizin günümüze kadar başarı ile yerine getirdikleri bu görevi, bundan sonra da aynı duyarlılık, kararlılık ve heyecanla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu bilgilendiren ve toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim”

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

"Başta internet ve sosyal medya olmak üzere, bilgiye ve habere erişimin çeşitlendiği günümüzde gazetecilerimizin ifa ettikleri görevlerin önemi daha da artmaktadır. Toplumun doğru zamanda, doğru bilgiye ulaşması ve kamuoyu oluşturulması adına çok önemli bir kamusal görevi ifa eden gazeteciler, demokrasimizin sağlıklı işlemesi açısından hayati öneme sahiptir. Günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusuyla vatandaşları gelişen olaylar hakkında aydınlatmak için büyük bir özveri ile çalışmaktadırlar. Yoğun emeklerle çalışan basın mensuplarının, her türlü takdiri hak ettiği ve maddi-manevi tüm taleplerinin karşılanması gerektiği kanaatindeyim. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehrimizde hemşehrilerimiz ile aramızda köprü olan Elazığ’ımızın güzide basın mensupları olmak üzere tüm meslek mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, kendilerine görevlerinde başarı ve kolaylıklar diliyorum"

İYİ Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

“Milletin ortak sesi olmanın ötesinde, kamu vicdanını temsil eden tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyorum. Kamuoyunu bilgilendirmek adına, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı olarak önemli bir mesleği icra eden, çalışan gazetecilerimiz, çok zor bir görevi yerine getirmektedirler. Teknolojinin kullanım alanının genişlemesi, gazetecilik, internet haberciliği, televizyon ve radyo yayıncılığının geçmiş yıllara göre daha da yaygınlaşması ile birlikte basın çalışanlarımızın yaptığı paylaşımlar, kamuoyunda kısa sürede karşılık bulmaktadır. Tüm basın emekçisi arkadaşlarımızın bu özel gününü kutluyor, iyileştirilmiş basın haklarının biran önce hayata geçirilmesini diliyoruz”

Harputspor Kulübü Başkanı Sabahattin Fırat’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

“Demokrasinin vazgeçilmezleri arasında yer alan basınımızın görevi, basın-ahlâk esasları çerçevesinde doğru ve tarafsız davranarak en hızlı şekilde kamuoyunu aydınlatmaktır. İlimizin tanıtılmasına, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine de önemli katkılar sağlayan yerel basın çalışanlarının bugüne kadar gösterdiği gayreti, bundan sonra da aynı hassasiyetle sergileyeceklerine inanıyorum. Bu vesile ile “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, ilimiz genelindeki tüm basın emekçilerine ve ailelerine sağlık, esenlik, mutluluk ve çalışmalarında başarılar diliyorum”

Kurs Der Başkanı Veli Aksu’nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

“Tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum. “Tarafsız ve özgür basın, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Demokrasimizin en temel unsurlarından olan değerli basın mensuplarımız; basın ahlak kuralları doğrultusunda, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak,ilimiz ve ülkemizin dört bir yanında kamuoyunu doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirmekte, yaşanan olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktararak vatandaşlarımızın doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlamaktadırlar. Gece-gündüz, yaz-kış demeden en zor şartlarda görevlerini büyük fedakârlıkla yerine getiren değerli basın mensuplarımız halkımızın talep ve beklentilerini ve yaşadığı sıkıntılarını dile getirerek, sıkıntıların çözümünde de çok önemli rol oynamaktadırlar. Bizlere doğru bilgi aktarma çabası ile mesleğini icra eden, doğru ve anlık bilgileriyle halkımızın haber almasını sağlayan gazetecilerimize ve tüm basın mensuplarımıza bu zorlu görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Ayrıca ilimizdeki ve bölgemizdeki yaşanan olaylardan ve meydana gelen gelişmelerden an be an haberdar olmamızı sağlayan gören gözümüz, işiten kulağımız değerli yerel basınımıza şükranlarımı sunuyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşünceler ile tüm basın mensuplarımızın, “Çalışan Gazeteciler Günü”nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına en kalbi duygularımla sevgi ve selamlarımı sunuyorum”

Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziver Vakfı Genel Başkanı Veysel Demirci’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

“Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan  doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Ulusal basınımızın yanında güzel ilimizde yaşanan olaylar ve gelişmelerden bizlerin haberdar olmasını sağlayan, yerel basınımız her koşulda ve her şartta sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına gecelerini gündüzlerine katmak suretiyle, emeklerini ortaya koyarak başarı ile görev yapmaktadırlar. Kamuoyunu bilgilendirmek için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde vatandaşları gelişen olaylar hakkında aydınlatmak için büyük bir özveri ile çalışırken, önemli bir kamu görevini de icra etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve ilimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, doğru haber verme gibi önemli bir mesleği icra eden tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü en samimi duygularımla kutluyor ve görevlerinde başarılar diliyorum”

Tokat’ta 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi Tokat’ta 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cazim Bulut’un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

“Kamuoyunun doğru bilgilenmesi görevini sürdüren basın yayın organlarının büyük bir önemi vardır. Özellikle de İlimizin sorunlarının gündeme gelmesi ve çözüm noktasında yerel basının önemi daha fazladır. İlimizde gerek yerel ve gerekse ulusal basın adına görev yapan, haber peşinde koşan, doğru haberin aktarılması için gece gündüz demeden emek veren sizlerin tüm basın mensuplarımızın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü" şahsım, yönetim kurulum ve tüm meslektaşlarım adına kutlarım”

Türk Ziraat Yüksek Mühendisler Birliği İl Temsilcisi Vedat Demirbağ’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

"Gazetecilik; toplumun haber alma özgürlüğüne açılan kapıdır. Gazeteci ise bilgisi, yeteneği ve farkındalığı ile yapmış olduğu görev ile toplumla haber arasındaki bağı kuran köprüdür. Günümüzde gazeteci, yapmış olduğu görev nedeni ile toplumun bilinçlenmesi, farkındalığının gelişmesi, gelişen ve değişen dünyadan haberdar olmasına vesile olması  nedeni ile toplumsal bir görev  yapmaktadır. Bu vesileyle şehrimizin siz değerli basın mensuplarının 10 Ocak çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum"

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı şu şekilde;

“Basının güçlü olması, gerek düşünce ve ifade özgürlüğünün sağlanması, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru bir şekilde yansıtılması açısından son derece önemlidir. Her şart ve zeminde görevlerini yapmaya çalışan basın mensupları, iş yükü ve yoğunluğu içinde bir taraftan her türlü tehditle karşı-karşıya olurken, diğer yandan mesleki yıpranmayı da fazlasıyla yaşamaktadırlar. Dolayısıyla, Sağlık Çalışanlarımızla benzer iş yükü altında görev yapan basın mensuplarının daha uygun koşullarda mesleklerini icra etmelerini sağlamaya yönelik adımlar atılmasını, sosyal, mali ve özlük haklarının iyileştirilmesini, yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Kamuoyunun ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde haber alma hakkına katkı sunmak adına bazen canları pahasına büyük özveri ve emekle gazetecilik mesleğini yapanların ekonomik, sosyal ve mesleki konularda hak ettikleri imkanlara kavuşturulmasının sağlanması gerekmektedir. Yapılacak kanun ve düzenlemelerle, çağdaş medyanın hukuki altyapısı oluşturulmalı ve güçlendirilmelidir. Kamu Sağlık-Sen olarak; Basınımıza gerek Kamuoyunun doğru ve tarafsız haber almasında, gerekse de Sağlık Çalışanlarının hak ve talepleri noktasında verdiğimiz Sendikal mücadelemizde her zaman yanımızda olan, çalışanların sesini kamuoyuna duyurmada üstlendikleri misyon ve sağlık alanında yaşanan şiddet olayları karşısında sağlık çalışanları açısından objektif bakış açısı ile kullandıkları dil ve üslup noktasında gösterdikleri duyarlılık için teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Bu duygu ve düşüncelerle, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal haklarına kavuşturulması konusunda sendika olarak tüm medya mensuplarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyor, çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum”