12 Milyon Fidanın Üretildiği Elazığ’da 2 Milyon Fidan Toprakla Buluşacak

Elazığ 8. Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bu yıl 5 milyonu Elazığ’da olmak üzere toplamda 12 milyon fidan üretildi. Yıl sonuna kadar 2 milyon 297 bin fidan dikiminin planlandığı Elazığ’da, 11 Kasım’da ki ‘Fidan Dünyaya Nefes, Bugün Fidan Geleceğe Nefes’ projesi kapsamında 46 bin fidan toprakla buluşacak.

12 Milyon Fidanın Üretildiği Elazığ’da 2 Milyon Fidan Toprakla Buluşacak

Elazığ’da Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bu yıl 12 milyon fidan üretildi.

Bölge Müdürlüğü, 11 Kasım’da tüm Türkiye geneli düzenlenmesi planlanan etkinlikte ‘Geleceğe Nefes Ol’ projesi kapsamında fidan dikilecek yerler iki aylık çalışma sonucunda hazır hale getirilirken fidanların da toprakla buluşacağı lokasyonlara götürülmeye başlandı.

Etkinlik kapsamında kent merkezinde 100 hektarlık alanda 46 bin adet fidan dikilecek.

Yılsonuna kadar da 2 milyon 297 bin fidan dikiminin planlandığı bildirildi. 

ÇETİNER: BU YIL 2 MİLYON 297 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ

Çalışmaları hakkında bilgi veren Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ağaçlandırma erozyon kontrol çalışmalarıyla ön plan çıkmış bir bölge müdürlüğüdür. 3 bin 300 dekan programa karşılık 17 bin dekar alanda ağaçlandırma ve toprak çalışmalarımız bitmiş durumda. Nasip olursa bu yıl 2 milyon 297 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Geleceğe Nefes’ projesi kapsamında da 10 ilçe ve Elazığ’da 3 farklı lokasyonda fidanlarımızı ‘Bugün Fidan Dünyaya Nefes, Bugün Fidan Geleceğe Nefes’ deyip toprakla buluşturacağız. Bu yıl 12 milyon fidan üretilmiş durumdadır. Elazığ’da 5 milyon fidan üretildi. 2022 yılında da 13 milyon fidanın üretimini planladık. Çalışmalarımıza şimdiden başlamış durumdayız” dedi.          

                              

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
cemil
cemil - 1 yıl Önce

Hazar Gölü ve Elazığ da bulunan baraj gölleri başka yerde olsa yemyeşil olurdu. Gerçi şimdiki Orman Bölge Müdürünün hakkını teslim etmek gerekir eskiye göre daha gayretli

Ali
Ali - 1 yıl Önce

Ağaç diye 2 tane cirpi dikiyorlar oda bakimsizliktan kuruyor ağaç diktik diye meydanda dolaşıyorlar.. son 10 yılda elazigda dikilen ağaç sayısı belki 100 milyon çıkın ilçe ilçe koy koy gezin dağlar çıplak işleri güçleri reklam hersey kağıt üstünde

tuncay
tuncay - 1 yıl Önce

yalan dolan nerede bu kadar ağaç, dikilen ağaçlar yol olup gidiyor ,çöl oldu memleket

SIRADAKİ HABER

banner103

banner109