Hain FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin püskürtülmesinin 3. yıldönümü Elazığ Demokrasi Meydanı’nda kutlandı.

Kutlama programında Elazığ il protokolü açıklamalarda bulundu.

ALATAŞ: HİÇ BU KADAR MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMAMIŞTI

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Hasan Alataş, “15 Temmuz 2016’da milletimize, devletimize ve demokrasimize karşı düzenlenen kanlı darbe girişiminin püskürtülmesinin 3. Yılını kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı kurtuluş mücadelemizdir. Tankların gücünün iman gücüne yenildiği gündür. Türkiye kurtuluş savaşı yıllarından bu yana hiç bu kadar milli birlik ve beraberlik içinde olmamıştı” dedi.

ARSLAN: ELAZIĞLI OLMAK BİR ŞEREFTİR

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Vatanına, milletine, bayrağına, devletine sahip çıkma adına geldi bu meydanda mücadelesini verdi. Biz şunu diyoruz; bu vatanın her bir ferdi her ne koşulda olursa oşsun canını vermekten asla ve katta geri durmayacaktır. Ne uğruna? Tek vatan uğruna, tek millet uğruna, tek devlet uğruna tek bayrak uğruna bu mücadelede hep var olacaktı. Tıpkı ecdadının her fertlerinin bu mücadeleyi verdiği gibi; Bizler Elazığ iş dünyası olarak kolluk kuvvetlerimizin askerimizin postalındaki bağ olmak üzere iş dünyası adına mücadele veriyoruz. Ama bununla yetinmedik. Tüm yöneticilerimizle birlikte mücadele etmeye davam edeceğiz. Delir Elazığlılar sahip olduğunuz değerin lütfen farkına varın. Elazığlı olmak bir şereftir. Bu şerefin bir gereği var. Vatanımıza milletimize katkı sağlamak adına daha ço üretmeliyiz, daha çok çalışmalıyız, daha çok ihracat yapmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm iş dünyasına sahip çıkın. Üretelim ürettikçe devletimiz güçlü olsun vatanımız milletimiz daim olsun diyorum. Kahraman Elazığlıların hepsine sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

HACIBEKİROĞLU: BÜTÜN TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KURUCUSU AMERİKA VE İSRAİL’DİR

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, “’Devleti devlete çatan, it gibi pusuda yatan kan döktürür silah satan Amerika katil katil. İnsanın alçak sarısı, küstü dünyanı yarısı. Viyatnam’ın pis karısı Amerika katil katil.’ Bütün terör örgütlerinin kurucusu Amerika ve İsrail’dir. Onları besleyen Amerika ve İsrail’dir. Amerika’yı stratejik ortaklıktan atmadığımız sürece onun ortağı İsrail’i de ortaklıktan atmadığımız müddetçe iki yakamızın bir araya gelmesi mümkün değildir. Yanlışlar yapıldı ancak bundan sonra bu yanlışların yapılmaması için bu cümleleri söylüyorum. Yetkililere de sesleniyorum. Herkes bunun bedelini ödesin. Bakkal ödüyorsa fırıncı ödüyorsa bunun siyasi ayağı da mutlaka bedelini ödesin diyorum. FETÖ Paralel yapılanmasını lanetliyorum” dedi.

KAPLAN: TEK UMUDUMUZ YİNE MİLLETİMİZİN AZİM VE KARARLILIĞIDIR

CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, “15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışmayı ve arkasındaki FETÖ örgütünü lanetliyorum. Türkiye’nin demokratik birliğine sahip çıkma azmindeyiz. Bu hain darbe girişimini milletimiz boşa çıkarmıştır. Bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi çıkarma fırsatına dönüştürülmemiştir. Aradan 3 yıl geçmiş olmasına rağmen darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarılmasına dönük herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Darbenin her türlüsüne karşı çıktığımızı ilan etmekteyiz. Tek umudumuz yine milletimizin azim ve kararlılığıdır. 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi esenlikle anıyorum. Saygılar sunuyorum” diye konuştu.

GÜRGÖZE: BU MİLLETİ EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE SAVUNMAYA VE TEMSİL ETMEYE GAYRET EDECEĞİZ

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “15 Temmuz 2016 yılı bu saatlerde hain FETÖ terör darbesi girişimiyle sokağa çıkan AK Parti teşkilatlılarının ilk teşkilatlarından birisi olmanın haklı gurunu bugüne kadar yaşadık bundan sonra da yaşamaya devam edeceğiz. Bu meydanlara indiğimizde bu meydana inen her bir fert bir daha evine dönmemek üzere meydana inmişti, sokağa çıkmıştı. Ve milletine, bayrağına ve Türkiye’ye sahip çıkmak için cadde ve sokaklara inmişlerdi. Bugün veya bir başka zaman devletimize, milletimize kast eden bir şey olursa yine aynı şekil mücadele edeceğiz, yine meydanlara çıkacağız. Ölünceye kadar bu vatanı korumaya, bu vatana sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz akşamı ülkemizi bölmek isteyen, vatanımızı parçalamak isteyen ve seçilmesi hükümete ve seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kas etmek isteyenlere karşı bugüne kadar hesap sorduğumuz gibi bundan sonra da devam edecektir bu millet. Bu millet var olduğu sürece bizler, AK Parti bu milleti en güçlü şekilde savunmaya ve temsil etmeye gayret edeceğiz. 15 Temmuz akşamı silahlarıyla ve darbe girişimiyle gerçekleştiremedikleri ve ülkemize, bayrağımıza Cumhurbaşkanımıza kast eden hainler birçok plan birçok şeyi ortaya koydular. Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve milletimizin duruşuyla bu planları ortadan kaldırmaya ve baş etmeye hep birlikte devam edeceğiz” diye ifade etti.

AÇIKKAPI: 81 İLDE TÜM VATANDAŞLARIMIZ DARBEYE DARBE YAPTI

AK Parti Genel Merkez Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü ve 26. dönem Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “15 Temmuz günü meydana geldiğimizde Acaba sonu ne olacak diye düşünmediğimiz ve halkımıza, milletimize, hemşehrilerimize güvendiğimiz o gün hiç biriniz bizleri mahcup etmediniz. Şu meydanları hıncahınç doldurdunuz ve hainlere dur dediniz. Allah hepinizden razı olsun. O gün 15 Temmuz’u kurgulayanlar, daha önceki darbe girişimini kurgulayanlar zannettiler ki bu milleti şuursuzlaştırdık. Ancak bu milletin şuurununuz hun imparatorluğundan, Selçuklulardan, Osmanlılardan geldiğini ve milli mücadeleyle kurduğumuz ve yüz yıllık sanılan ve kökü binlerce yıla dayanan Türkiye Cumhuriyeti devletini şuursuzlaştırdıkalarını zannedeneler. Milletimizin o şuuruyla bir kez daha tanıştılar. O gün genciyle yaşlısıyla kadınıyla o hainlere hep birlikte dur dedik. O gün Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla 81 ilde tüm vatandaşlarımız darbeye darbe yaptı. Ölümüz korkuttu O gün şehit olan 9’u Elazığlı 251 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. 2 bin 193 gazimizse şükranlarımı sunuyorum. Bu millet sizleri unutmayacak. Şehitlerimizi unutmayacak. Meydanları hıncahınç dolduranları unutmayacak” diye konuştu.

DEMİRDAĞ: GERÇEKLEŞTİRİLEN TEŞEBBÜS MİLLETİMİZİN KARARLI DURUŞUYLA AKAMETE UĞRAMIŞTIR

7-Fırat Üniversitesi Rektörü Kudbettin Demirdağ, “3 yıl önce yine bu saatlerde ve Türkiye’nin meydanlarında olduğu gibi Elazığ’ın Demokrasi Meydanını her yaşında küçüğünden büyüğüne, her siyasi görüşe sahip insandan Elazığ halkı doldurarak ülkemizin geleceğine saihp çıkmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı iradesi etrafında toplanan ve Türkiye’nin bütün meydanlarını dolduran Türk halkına şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten aklını kiraya veren aklını başkalarına emanet eden dış bağlantılı FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz günü gerçekleştirilen teşebbüs milletimizin kararlı duruşuyla akamete uğramıştır. Allah bir daha 15 Temmuz’ları bu millete yaşatmasın. Bugün memleketin birliğine, dirliğine, demokrasine, bayrağına, ezanına, vatanın bütünlüğüne hep birlikte sahip çıktık. Bugünde hep birlikte bu meydanda toplanmamanın heyecanını yaşıyoruz. Bizi bugünlere kavuşturan Allah’a teşekkür ediyoruz. Mutlaka çok üretmeliyiz. Üretmemiz içinde mutlaka çok okumalıyız, çok çalışmalıyız bizde Fırat Üniversitesi’nin akademik personeliyle 15 Temmuz günü yine bu meydanları doldurduk. O günden bugüne bütün sorumluluklarımızı yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi.

ŞERİFOĞULLARI: RABBİM BİZE DE AYNI YOLDA ŞEHADET NASİP ETSİN

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “15 Temmuz gecesi meydanlara inerek, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilme cesareti gösterenlere şükranlarımı sunarak sözlerime başlamak istiyorum.  Hain darbe girişiminde şehitlik mertebesine ulaşan, asker, polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan bir kez daha rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.  Yine o gece, vatanı uğruna canlarını siper ederek gazilik mertebesine ulaşanlara Rabbimden şifa diliyorum. O gece adeta ölümü öldürerek sokakları ve meydanları dolduranlar arasında şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar. Rabbim bize aynı yolda şahadeti nasip etsin. 15 Temmuz gecesi Elazığ'ımızda ve tüm Türkiye'de sokaklara inenlerin, vatanımızın, demokrasimizin ve özgürlüğümüzün korunmasında katkısı vardır. FETÖ terör örgütü mensupları tarafından yapılan darbe girişiminde tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak, kadınıyla çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle her kökenden her meşrepten insanıyla dünyayı kendine hayran bırakan aziz milletimizin tüm fertlerini ve özelde siz değerli Elazığlıları bir kez daha yürekten kutluyorum. Zafer Demokrasinin Meydan Milletindir diyerek elindeki tüm imkanlarla 15 Temmuz gecesi ülkemizi o hainlere bırakmayan tüm vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Tanka karşı dik duranlara teşekkür ediyorum. O yiğitleri doğuran eli öpülesi analara, Çanakkale ruhunu yaşatan her bir vatandaşımıza teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

EROL: BEN DEVLET VE CUMHURİYET GELENEĞİNDEN GELEN BİR SİYASETÇİYİM

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ben devlet ve Cumhuriyet geleneğinden gelen bir siyasetçi olarak karşınızdayım. Siyasi sorumluluğumun da önce devletin liyakatına Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkma bilinciyle hareket ediyorum. Bununla birlikte öncelikle konuşmama başlarken bugün bu ülkenin istikbalini ve istiklalini kazanan bugün bayrağımızı Anadolu’nun her karış toprağında dalgalanmasını sağlayan Türkiye Cumhuriyeti’ni bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. Yine kutlu savaşımızda bu ülkenin bağımsızlığı için korkmadan gözünü kırpmadan şehir olan İstiklal Savaşı şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Kore’de gazilerimizi, şehitlerimizi saygıyla anıyorum. .1974’de Kıbrsı Barış Hareketi’nde oradaki soydaşlarımızın bağımsızlığı için şehit düşen şehitlerimizi saygıyla anıyorum. 35 yıldır devletimizin vatanımızın üniter devlet yapısını korumak için başta PKK terör örgütüne karşı, bütün terör örgütlerine karşı verdikleri mücadelede şehit düşen bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum. 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti’ne, devletimize, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, demokrasimize karşı girişiminde bulunan FETÖ terör örgütünü şiddetle kınarken onlara karşı direnen başta milletimize şehit düşen askeri personele, şehit düşen emniyet mensuplarımıza, sivil halkımıza Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: 15 TEMMUZ DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMANIN ADIDIR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Elazığ’a yakışan bir mesaj verdiler, Elazığlıya yakışan, vatana, millete, bayrağa değerlere mukaddesatına nasıl sahip çıkılır onun mesajını verdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. 15 Temmuz Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Tıpkı Çanakkale gibi tıpkı Malazgirt gibi tıpkı Kurtuluş Savaşını veren şanlı ecdadımızın ortaya koyduğu İstiklal ruhu gibi çok şükür çok aziz bir milletin fertleriyiz. Bundan şeref duyuyoruz onur duyuyoruz. Tarihe damgasını vurmuş, tarihe yön vermiş, tarihin akışını değiştirmiş medeniyet üretmiş insanlığa insanı öğretmiş, insana eşrefi mahluk olarak bakmış ve insanlığı zirvelere çıkarmış bir milletin mensuplarıyız. Allah’a hamt ediyoruz. Gerçekten tairhi dönüm noktası dedim. 15 Temmuz bayrağın, milletin, milli birlik beraberliğin, vatanın, ülkenin geleceğine, bekasına sahip çıkmak olduğu gibi demokrasiye de sahio çıkmanın adıdır. Dünya demokrasi tarihinde inanın; altın harflerle yazılacak bir direnişin adıdır 15 Temmuz. Zira demokrasiye kast edildiğinde diğer ülkelerde göremeyeceğimiz bir direnişle, bir kalkışmayla milletin birlik beraberlik alinde direnmesiyle bu demokrasi zaferi kazanılmıştır. Ve dünyaya demokrasi dersi verilmiştir. 15 Temmuz bu açıdan da demokrasi tarihi açısından da gerçekten çok kıymetlidir. Tabi bu ruha sahip çıkmak, bu ruhu yaşatmak ve özellikle bu ruhu gençlerimize, çocuklarımıza aktarmak onlara miras olarak bırakmak çok önemlidir. Türk Milleti tarihte çok sınanmıştır.” diye konuştu.

KALDIRIM: ELAZIĞ HER ZAMAN FARKINI ORTAYA KOYMUŞTUR

Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Pençeleri söküldüğünde bu millet yok oldu dediğinde kükremesini bilmiş, varlığını ispat etmiş, rüştünü ispat etmiş ve dünya tarihinde, dünya sahnesinde tekrar yerini almıştır. Bunu Çanakkale’de göstermiştir, bunu İstiklal harbinde göstermiştir, en sonunda bunu 15 Temmuz’da göstermiştir. Gerçekten hem şehitlerimize hem şehitlerimizi yetiştiren anne babalara, gazilerimize, onların kıymetli ailelerine, eşlerine, anne babalarına, evlatlarına bu açıdan medyunu şükranız. Aziz milletimize, aziz ecdadımıza bu ruhu nesilden nesile aktardığı için medyunu şükranız. Elazığ meydanlara en ilk koşan şehirlerden birisi oldu. Bunun en yakın şahitleri kıymetli il başkanımız ve Ejder beylerdir. Onların arkasından meydanları dolduran kıymetli Elazığlılardır. Elazığ her zaman farkını ortaya koymuştur. Vatana kaledir. Birliğin kalesidir. Bayrağı göğsüne siper etmiştir her daim. Huzurun kalesidir, güvenin kalesidir. Ülkenin özü ve özetidir. Bu ülkede var olan her değer Elazığlı da zirve yapmıştır. Onun için Elazığlılar gakkoşlar; dünyanın her yerinde bir markadır. Ve bizim ayakta tutmamız gereken, yaşatmamız gereken çocuklarımıza, evlatlarımıza aktarmamız gereken en öneli değerimiz de budur. Ülkemizde gerçekten çok az şehre nasip olan bu kodları sağlam, kimliği sağlam kimlikli şehir olma Elazığ’ın bütün hücrelerine kadar sirayet etmiştir. Bende böylesine güzel bir şehre, böylesine kıymetli insanların yaşadığı aziz insanların yaşadığı şehre hizmet etmekten dolayı duyduğum memnuniyeti, şerefi, onu bir defa daha ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL