15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından yapılan darbe kalkışmasının 4. Yıldönümü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanında kutlama programı düzenlendi.

Kutlama programı Mehteran Konseri ile başladı.

Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Konserin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında yaptığı ulusa sesleniş konuşması dinlendi.

Cumhurbaşkanının konuşmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Ömer Cömert Kuran-ı Kerim Tilaveti ile Mevlid okundu.

15 Temmuz Şehitleri için dua edilmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen 15Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu yapıldı ve Sancak Teslimi Elazığ Valisi Erkaya Yırık’a yapıldı.

15 Temmuz Kutlama Programında Elazığ il protokolü açıklamalarda bulundu.

AKDAĞLI: MİLLETİMİZ ALLAH’IN İZNİ İLE AYAĞA KALKARAK BELAYI DEF ETMİŞTİR

Büyük Birlik İl Başkanı Emrah Akdağlı, “15 Temmuz 2016 yılı ülke ve siyasi tarih açısından milli gün oldu. Devletin en stratejik kurumlarına sızıp sivil halka bomba atacak kadar her şeylerini yitirdiklerini gördük. Milletimiz Allah’ın izni ile ayağa kalkarak belayı def etmiştir. Yarınlarını millet iradesi ile seçilmişlere teslim etmiştir. Her zaman milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Devletimizi korumak için şehitlerimizi rahmetle anıyor gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

SERTTAŞ: DARBELERDEN BU MİLLET ÇOK ÇEKTİ

İYİ Parti İl Başkanı İl Başkanı Yılmaz Serttaş, “15 Temmuz ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için planlanmış oyundu. Bizim suçumuz yok muydu? Cemaatin adamlarını kadrolara yerleştirmek bizim suçumuzdu. Elazığlılar yiğit insanlardır. Bu vilayetin şehir sayısını saymak yetmez. Darbelerden bu millet çok çekti. 10 senede bir darbe oldu. Darbelere zemin açmamak siyasilerin görevidir. Hepimiz bu konuda suçluyuz. Dikkatli olmalıyız. Bu tür cemaatlere fırsat vermemeliyiz” diye kaydetti.

IŞIKVER: TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞ DESTANDIR

MHP İl Başkanı Semih Işıkver, “15 Temmuz devletin içine sızmış, kendisine emanet edilen devletin silahlarını millete uzatan FETÖ’CÜ hainlere karşı milletimizin azmi ile kazanılmış tarihe altın harflerle yazılmış destandır. Milletimiz vatanı sahiplenme kararlığını göstermiştir. İstikbal ve istiklalimiz için darbeye geçit vermeyen bu millet demokrasi nöbeti tutarak tüm dünyaya ilan etmiştir. Darbenin geri püskürtülmesinde cumhurbaşkanımızın ve genel başkanımızın dik duruşu ile Türk milleti umut bulmuştur” açıklamalarında bulundu.

GÜRGÖZE: ELAZIĞ 15 TEMMUZ’DA MEYDANA ÇIKAN İLK İLLERDEN BİRİ OLMUŞTUR

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 15 Temmuz günü FETÖ’cülere ders verdik ki tarih yazdık. Bu milletin bayrağını indirmek isteyenlerin ezanlarını dindirmek isteyenlerin milletin silahlarını millete tutanlara darbe yapmak isteyenlere milletimiz darbe yapmıştır. Bu aziz vatanın evlatları olarak bu gece her birimiz bir daha eve dönmemek üzere meydana indik. Hepimiz ölmeye hazırdık.  Cumhurbaşkanımızın sokaklara inin demesi ile milletimiz destan yazarak püskürtmüştür. Her bir şehrimizde farklı destanların yazıldığı gecede şehitlerimiz ve gazilerimiz başta olmak üzere her bir milletimize şükranlarımız arz ediyoruz. Elazığ 15 Temmuz’da meydana çıkan ilk illerden biri olmuştur. Darbe ile ilgili duyum aldıktan sonra sosyal medyada ve parti üyelerimize mesaj atarak meydana çıkıp halkımızı meydana davet ettik. Elazığ’ın yiğit insanları meydana çıkaran bu ülkeye sahip çıktı. 1 saatten daha kısa sürede 10 binlerce insanlar buraya geldi. Bu şehrin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Elazığ bir daha tarih yazdı. Şehir olarak Cumhurbaşkanımıza başkomutanımıza sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz. 15 Temmuz’da Elazığ aslan gibi evlatlarını şehit vermiştir. 15 Temmuz yeni Türkiye’nin cemresi olmuştur” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: BERABERLİĞİMİZLE BU OYUNLARI BOZMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Birçok badireler yaşadı. Bu badirelerin her biri kutsaldı. Tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi. Bizlere kast eden güçler geçmişte olduğu gibi yine olacaktır. İçimizdeki iman, vatan, bayrak sevgilisi oldukça muzaffer olacaktır. Aradan 4 yıl geçti. 4 yıldır o ışıltı eksilmedi. İnanıyorum ki içimizdeki fitne oyununa rağmen birlik ve beraberliğimizle bu oyunları bozmaya devam edeceğiz. İş dünyası İHA, SİHA, tanklarını üreterek gücünü gösteriyor. Operasyonlardaki başarımız kendi ürettiklerimiz için. Geleceğe güzel bakmak için, gençlerimize güzel bir ülke bırakmak için iş dünyası için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çalışmalarımızı devam ettirteceğiz” dedi.

DEMİRDAĞ: FIRAT ÜNİVERSİTESİ DE TÜM PERSONELLERİ İLE MEYDANDAYDI

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “4 yıl önce bu meydandaki halimizi hatırlıyorum. Bizi bu günlere kavuşturan Allah’ıma şükrediyorum. 15 Temmuz aklını kiraya veren FETÖ mensuplarının, dış güçlere bağlı olanların darbe girişimiydi. Ogün cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve milletimizin dik duruşu ile bu meydanlar durdu. Bu meydanda onlara ders verdik. Kendisine verilen silahları millete tuttular. Bu çok üzücüydü. Bizimde almamız gereken dersler vardır. Daha çok demokrasi ve hürriyet vardır. Daha çok okuyacağız araştıracağız. Bütün üniversiteler sahip çıktı ve Fırat Üniversitesi de tüm personelleri ile meydandaydı ve bildiri yayınlayan ilk üniversitelerden biriydi. Dünya var odlukça bizler var oldukça hain girişimler olacaktır. Ekonomik saldırlar olacaktır. Ama biz daha çok çalışıp daha çok üreterek gayret göstererek bütün girişimlerin üstünden geleceğiz” diye konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: BU DESTANI UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “15 Temmuz akşamı ülkemiz ve milletimiz tarihin en ağır ihanetine uğradı. İçimizdeki hainler karşımıza çıktı. Milletin rızkı ile alınan silahlar milletin bağrına sıkıldı. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile Türk milleti meydan inerek sahip çıktı. Karanlık gecede süngüsü iman olan millet tek yürek inip meydana çıktı. Tarihi destansı mücadelelerle olan millet bir kez daha destan yazdı. Milletimiz zalimlere karşı kıyamda durdu. Analar kundaktaki bebeği ile meydana koştu, eneler meydana koştu. Asırlar boyu Allah’ın emri dışında boyun eğmeyen milletimiz bu toprağın sahibinin kendisi olduğunu göstererek meydana indi. Bu milletin cesareti ile zafere indi. 251 vatan sevdalısı bu aziz vatan işin şehadet şerbeti içti. Canları ve kanları ile destan yazan yiğitler bu destanı unutmadık, unutturmayacağız. Emanetiniz, emanetimizdir” açıklamalarında bulundu.

YIRIK: 15 TEMMUZ BİR DİRİLİŞ GÜNÜDÜR

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “15 Temmuz bir diriliş günüdür. 15 Temmuz bu millete kalkışanlara vatanını almak isteyenlere dur demenin günüdür. 15 Temmuz himmet diyenlerin zimmet yaptığı, kurban toplayanların 251 yiğidi kurban ettiği gündür. Bu milletin kutsalları var. Vatan, millet, bayrak. Bu kutsallar için hedef olmuşlardır. Bizden çok sayıda şehit alabilirler ancak bizim geleceğimize pranga vuramazlar. Bu millette vatan, ezan AŞKI olduğu sürece çiğnetmeyecek. 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanımızın seslenişi ile bu millet meydana çıkmıştır. Elazığ ilimizde de vatandaşlarımız sokağa çıkarak bu değerlerinden vazgeçmeyeceğini haykırmıştır. Bugün şehitlerimizin mezarlarını, ailelerini ziyaret ederek onları yad ettik. Hangi vicdan 7 yaşındaki bir çocuğa babasının nasıl melek olduğunu anlatabilir. Bunu milletin yok olabileceğini zannedenler 15 Temmuzdaki gibi aynı hüsrana uğrayacaklardır. 15 Temmuzda hayatını kaybetmiş başta Elazığlı 9 şehidimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi anıyorum. Rabbim bir daha 15 Temmuzu yaşatmasın” dedi.

Program İzzetpaşa Müezzini Cabir Karataş’ın gerçekleştirdiği Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.