15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasının darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen unutulmadı.Darbe girişiminde Elazığ’dan 9 kişi şehit olurken 12 kişi ise gazi oldu. Bu gazilerden biri ise vazife malülünden emekli olan Ali Uslu….

Evli ve bir çocuk babası olan Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, 23 yıl boyunca yürüttüğü polis memuriyetinde, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında koruma polis memuru olarak çalışırken Ankara İl Emniyet Müdürlüğünün bombalandığı esnada bulunduğu otoparkın üst katından düşmesi sonucu sol diz kapağı dağıldı, diz kapağında yüzde 10 kısıtlılık kalırken 2 kez de ameliyat oldu. Daha sonra vazife malulü olarak emekli olmasının ardından 2019 yılında yapılan yerel seçimde Milliyetçi Hareket Partisinden Ağın belediye başkanı olarak seçildi.

USLU: MALULEN EMEKLİ OLDUK

Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, “15 Temmuz gecesinde Cumhuriyet  savcısının korumasıydık. İl Emniyet Müdürlüğüne gittiğimizde halk sokağa inmişti. Çatışma esnasında oradaydık. Otoparkın üst katından düşme sonucu sol diz kapağım dağıldı, İki defa ameliyat oldum. Dizimde  %10 kısıtlama olduğundan dolayı Malulen emekli olduk” dedi.

USLU: ÇOK KORKUNÇ BİR GECEYDİ

Ali Uslu’nun eşi Emine Uslu, “ Çok acı verici bir durumdu, Çocuğum uyuyordu,  bir mesaj geldi. Eşim raporluydu. Göreve çağırıyorlardı. Gidemezsin dedim, Eşim de, ben devletim için ülkem için gitmek zorundayım dedi. Ve sokaktan bomba sesleri, insan sesleri geliyordu. halk sokaklara dökülmüştü gece boyunca arıyamadım telefonlar çekmiyordu. Çok korkunç bir geceydi” diye konuştu.