15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin 3. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen mevlid programı öğle namazına müteakip ifa edildi.

Duygulu anların yaşandığı Mevlid-i Şerif Programına; Vali Çetin Oktay Kaldırım, 8. Kolordu Garnizon Komutanı Korg. Osman Erbaş, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İl Jandarma Komutanı J. Albay Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, çok sayıda asker ve özel harekât polisi, şehit yakınları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

İzzetpaşa görevlileri ve Elazığ Müftülüğü Tasavvuf Korosu tarafından okunan Mevlid-i Şerif, ilahi ve kasidelerin ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından dua yapıldı.

Mevlid-i Şerif ve il geneli camiler ve Kur’an Kurslarında okunan bin hatm-i Şerif’in duası İl Müftüsü Müftü Sarıkaya tarafından yapıldı.

MÜFTÜ SARIKAYA’NIN DUASI

“Ya Rabbel Alemin okunmuş olan hatm-i şerifleri, mevlid-i şerifi öncelikle ve hasseten Muhammed Mustafa (SAV)’in, sahabenin, tabiinin, Etbauttabiin’in ve eimme-i müçtehidinin ruhlarına ithaf eyledik, kabul eyle Ya Rabbi! Okunmuş olan hatm-i şeriflerden, tekbirlerden, tehlillerden, mevlid-i şeriflerden hasıl olan sevabı şehitlerimizin ruhlarına ithaf eyledik, kabul eyle Ya Rabbi!

Bedir’den, Uhut’tan, Hendek savaşından, Malazgirt’ten, Çanakkale’den, Kurtuluş savaşımızdan ve en son 3 yıl önce 15 Temmuz’da hain darbe girişimi sırasında tazecik bedenlerini senin ve vatanın uğura gözlerini kırpmadan feda eden şehitlerimizin ruhlarına da ithaf eyledik, kabul eyle Ya Rabbi!

Ya Rabbel Alemin, bu cennet vatan için şehit olmuş ve tazecik bedenlerini gözlerini kırpmadan vermiş olan tüm şehitlerimizin ruhlarını şâd, mekanlarını cennet, makamlarını âli eyle Ya Rabbi!

VATANIMIZA GÖZ DİKEN HAİNLERE FIRSAT VERME ALLAH’IM

Bugün 15 Temmuz’un 3. Sene-i devriyesindeyiz. 251 şehidimiz, 2.193 gazimiz ve ondan sonrada yine bu cennet vatan için şehadet şerbetini içen şehitlerimiz var. Onların ruhlarını aziz, mekânlarını cennet eyle Ya Rabbi! Vatanımıza göz diken hainlere fırsat verme Allah’ım. Şehitlerimizin yakınlarına annelerine, babalarına, evlatlarına ve eşlerine sabr-ı cemil ihsan eyle Ya Rabbi!

Şehitlerimizin kanı ile sulanmış aziz vatanımız için şu anda değişik yerlerde nöbet tutan yiğitçe savaşan askerlerimiz, polislerimiz ve güvenlik güçlerimiz var. Allah’ım sen onları daima koru. Allah’ım bu necip milleti daima özgür ve bağımsız olarak ilel’ebed payidar eyle Ya Rabbi! Gençlerimizi, çocuklarımızı, nesillerimizi bu ülkenin korunması daima şuurla yetiştirmeyi nasip eyle Ya Rabbi!

Özgürlüğümüzün simgesi bayrağımızı semalardan indirtme, İslam’ın, Müslümanların şiarı olan ezanımızı minarelerden dindirtme Ya Rabbi! Amin diyen şu cemaatimizin geçmişlerine de rahmet eyle. Bizi sana kul, habibine ümmet, vatanı için daima şuurla hareket eden nesiller eyle Ya Rabbi!”