17. Aşure Programı Düzenlendi

Bulunduğumuz günlerde Muharrem ayı idrak ediliyor. 17’incisi düzenlenen aşure programında da aşureler dağıtıldı, Mersiyler ve deyişler icra edildi. Elazığ Cemevi’nde düzenlenen programa il protokolüde katıldı. elazığ valisi erkaya yırık programda ayrımcılığın söz konusu olmadığını söyledi.

17. Aşure Programı Düzenlendi

Elazığ Cemevi’nde 17.aşure programı düzenlendi.

Düzenlenen aşure etkinliğine Vali Erkaya Yırık, CHP Elazığ Miletvekili Gürsel Erol, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, siyasi parti il başkanları, oda başkanları STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda Elazığ Cem Evi Zakiri Önder Deniz muharrem ayının anlam ve önemini anlatan deyişler icra etti.

YEŞİL: ONLARIN MATEMİNİ ALEVİ TOPLUMU VE İSLAM ALEMİ HALEN YAŞAMAKTADIR

Elazığ Cemevi Başkan Cafer Yeşil, “Muharrem deyince Muharrem de matem tutmak özellikle Alev toplumunda çok önemsenen bir durum. Muharrem ayının inancımızdaki yerin özel kılan olaylardan biri de matem ayıdır. Matem; çok sevilen ve çok değerli olan bir şey veya bir kimseyi kaybetmenin verdiği acıyı en derin düzeyde hissetmektir. Biz en yakınımızı kaybettiğimizde içimiz buruklanır. Ona çok ciddi üzülürüz. Ama maalesef Kerbela olayında Hz. Hüseyin ve 72 sahabesi ile birlikte hunharca şehit edildi. Onun için o matemi onlarla özdeşleştirerek onların matemini Alevi toplumu ve İslam alemi halen yaşamaktadır. Hiçbir ayrım görmedik. Bugüne kadar hiçbir zaman bizler geri çevrilmedik. Elazığ’ın genelinde bütün Cem Evlerimizin eksiklerinin giderilmesi zerine sayın valimiz katkılarda bulunmuştur. Sayın Valimizin eşi Ayşe Yırık hanıma çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar. Cem Evlerini gezdiler, mahallemizi gezdiler. Eksikleri tespit ettiler. İlk olarak bir valimizin eşi olarak buraya toplumu ziyaret etti, sorunlarını dinledi ve yerinde tespit etti. İnanın bu bizi gururlandırdı. Sayın Milletvekilimiz Gürsel Erol, Cem Evimizin bir önceki dönemde sorunumuz sayın vekilimiz tarafından yapıldı. Aynı zamanda aş evimizin lat katının kalorifer sistemi çökmüştü. Buraların hepsine el attı, düzenledi. Sayın Belediye başkanımıza gelince inanın artık toplum buna kanaat getirdi. Ayrımcı olmayan, ayrım düşünmeyen bizden bir olan diye sayın belediye başkanımızı halk arasında zaman zaman görüyoruz. Sayın belediye başkanımıza buradan çok teşekkür ediyoruz. Çok duyarlı bir insan. Hiçbir insanın talebini geri çevirmeyen bir insan. Bu vesile ile bizim ihtiyacımız vardı. Cem Evi’nin arkası atıl durumdaydı. Sayın başkanımız el attı. Mahallenin sokaklarında kaldırımlar olsun, parklar olsun hiç ayrım yapılmadan, hiç ayrım gözetmeden her tarafa el uzattı” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: İNŞALLAH RABBİM BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ DAİM KILSIN

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Aşure günümüzün ülkemize, milletimize, tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hz. Hüseyin efendimiz ve Kerbela’da şehit olan ehli beytine Allah’tan rahmet diliyorum, saygıyla, rahmetle yad ediyorum. Dünyanın her yerinde bugün zulüm var, bugün mazlumların göz yaşı var, zulme karşı direniş var. Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerektiğine inanarak bu cümleleri kuruyorum. Bugün Anadolu’nun her köşesinde, her evinde aşureler yapılır. Her evde Hz. Hüseyin efendimiz ve ehli beyti için yürekler sızlar. İnşallah Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın” şeklinde konuştu.

DOĞAN: BURADAKİ VASFI BURADAKİ HER CAN VE HER DEĞER TAŞIYOR

İl Vaizi Harun Doğan, “’Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz’ bugün bizi buraya getiren bu duygular. Yine Yunus’un ‘ben gelmedim davi için benim işim sevi için. Dostun evi gönüllerdir. Gönüller yapmaya geldim’ ben bu dünyaya kavga etmeye gelmedim. Bu okuduğum dizeleri buradaki her can bu okuduğum ölümsüz mısraları buradaki her dost paylaştığı için buraya geldi. Ve yine inanıyorum ki bu ölümsüz dizelerdeki her ahlaki vasfı buradaki her can ve her değer taşıyor” dedi.

YILDIZ: SEVGİNİN OLDUĞU YERDE HER ŞEY VARDIR

Çemişgezek Cem Evi Başkanı Ali Hadi Yıldız, “Tüm canlar ve protokol burada. Buraya gelen, bu değerleri taşıyan Hz. Muhammed sevgisini taşıyan tüm canlara saygı ve hürmetlerimi sunarım. Onun için bizim ne camilerle yarışımız var ne kiliseyle ne havrayla. Bizim amacımız sevgi. Sevginin olduğu yerde her şey vardır. Bizim tek kiliğimiz var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Adalet, adalet, adalet… devletin dilini sordular Hz. Ali efendimize. ‘devletin dili adalet’ dedi” diye ifade etti.

EROL: BU DEVLET HEPİMİZİN

Madımak ve 28 Şubat olaylarının tekrarlanmamasını temenni eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ne bundan sonra bu ülkede 28 Şubat’lar yaşansın ne bu ülkede Çorumlar yaşansın ne Maraşlar yaşansın ne de Sivas’ta yakılan Madımak oteli gibi insan dışı olaylar yaşansın. Bu bayrak hepimizin. Kimse kimseden üstün değil. Kimse kimseden ayrıcalıklı değil. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşıyız. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyız. Bu devlet hepimizin, bu bayrak hepimizin, bu devlet hepimizin. Türkiye’de yaşayan 84 milyon yurttaşımızla hepimizin ortak değerini taşıyan kardeşlik duygusuyla bir arada yaşamayı öğrenen bir toplumdur. Bu duygularla bu matem günde hepinizi ailenizle, çocuklarınızla, eşinizle, dostunuzla mutlu ve sağlıklı günler diliyorum. Devletimizin varlığı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği için dualarınızı eksik etmesin” ifadelerine yer verdi.

YIRIK: ÜLKEMİZİN DİRLİĞİ, BİRLİĞİ ASLA BOZULMASIN

Elazığ Valisi Erkay Yırık, “Asla bir ayrımız bir gayrımız yoktur. Ağrı Dağı’ndan Aydın’a, Edirne’den Nusaybin’e, Van’dan İzmir’e biz aynı toprağın mayasıyız. Bizim aramızda kesinlikle ve kesinlikle farklılık yoktur. Bizim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti; bu milletin ortak değerleridir. O pak hazinesidir. Ona sahip çıkmak hepimizin müşterek bir zorunluluğu ve görevidir. Hep birlikte aşure etkinliğinde birlikteyiz. Muharrem ayımız mübarek olsun. Allah oruçlarınızı kabul etsin. Ülkemizin dirliği, birliği asla bozulmasın. Kardeşliğimiz, inancımız, değerlerimiz hep ayakta kalsın” şeklinde ifade etti.

Yıldızbağları Cem Vakfı Dedesi Mahil Mahiloğlu muharrem ayı duası etti.

Program, aşure ikramı ile devam etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2021, 21:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Elazığ23
Elazığ23 - 3 yıl Önce

Keşke akp mhp il başkanları ve milletvekilleride orada olsa idi sayın valimizin o programa gitmesinin en büyük algıyı kırmak akp il başkanıyla olan derdi yenmek ayrıca sosyal mesafeye uyulmaması hususunda ayrıca tenzih ediyorum.

Bk
Bk - 3 yıl Önce

Salgın pik yapmış bunların derdine bak. Bu Elazığdan, hiç bi bk olmaz

SIRADAKİ HABER

banner137