Eğitimciler, akademisyenler ve STK temsilcilerinin katıldığı programda yılın şiarı “Adalet ve Merhametle” olarak açıklandı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İmam Hatipliler Kurultayı’nın bu yıl 18.’si gerçekleştirildi. 81 il ve 400 ilçe derneğinin katılımıyla düzenlenen program iki gün sürdü.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Bakan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Ahmet Misbah Demircan, İhsan Selim Baydaş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer katıldı.

Bu yıl Adalet ve Merhamet şiarıyla düzenlenen programda Elazığ Belediyesi Kürsübaşı Topluluğu misafirlere güzel bir Harput musikisi ziyafeti sundu. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın direktifleriyle Aksaray ilinde düzenlenen kurultaya gönderilen ekip, izleyenlerden tam not aldı.

KARAHÜSEYİNOĞLU: KURULTAYDA İMAM HATİPLERİN DÜNÜ VE BUGÜNÜ KONUŞULDU

Önder Elazığ İl Başkanı Dr. Osman Cem Karahüseyinoğlu, bu yıl ki kurultayın büyük bir heyecan ve coşkuyla geçtiğini ifade ederek, açıklamasında şunları söyledi, “Aksaray ilimizde 4 – 5 Eylül tarihleri arasında 18. İmam Hatipliler Kurultayı’nı gerçekleştirdik. Elazığ Valimiz Erkaya Yırık’ın da bulunduğu kurultayda İmam Hatiplerin dünü ve bugünü konuşuldu. Programda hazır bulunan konuşmacılardan ziyadesiyle istifade ettiğimizi belirtmek isterim. Kurultay için Önder Genel Merkezimiz tarafından Kürsübaşı konseri talebini belediye başkanımız Şahin Şerifoğulları’na ilettik. Sağ olsunlar kendileri ekibi Aksaray’a göndererek, güzel bir musiki ziyafeti sunmalarına sebep oldular. Kurultayımız için elinden gelen desteği sağlayan Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na ve katılımıyla Elazığ Valimiz Erkaya Yırık’a camiamız adına teşekkür ediyorum" dedi.