Gerçekleşen Kış Tedbirleri toplantısında 9 madde karara bağlandı. Yapılan Kamuoyu duyurusundaki maddeler ise;

"1-    Elazığ’da yük ve yolcu taşımacılığı yapan (kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs v.b.) araçlar ile (A) türü yetki belgeli ticari araçların 1 Aralık 2017 ile 1 Nisan 2018 tarihleri arasında şehir içinde kış lastiği takma zorunluluğu getirilmesi karara bağlanmıştır.

2-    Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların kış lastiği takıp takmadıkları kontrol edilecek ve takmayan araç sürücüleri lastiklerini taktırmaları için en yakın lastik tamir atölyesine yönlendirilmesi sağlanacak, aksi takdirde gerekli cezai işlem uygulanacaktır. (625TL).

3-    Sisli hava, yoğun kar yağışı ve buzlanmanın olduğu yerlerde şehir içi trafik biriminde bulunan LED ekranlı araç üzeri cihaz, megafon ve araçların durdurulması suretiyle, sürücülere araç takip mesafelerine uymaları, mecbur kalmadıkça sollama yapmamaları ve yavaş ve dikkatli seyretmeleri yönünde bilgilendirmeler yapılacaktır.

4-    Şehir merkezinin genelinde ve özellikle belirlenen riskli bölgelerde yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olayları nedeni ile yolların kapanması durumunda trafik ekipleri tarafından vatandaşlar belirlenen alternatif yollara yönlendirilecek, belediye ile irtibata geçilerek trafik ışıkları fasılalı duruma geçirilecektir.

5-    Şehirlerarası yollarda yoğun kar yağışı ve buzlanmanın olduğu yerlerde tır ve kamyonlar belirlenen tesislerde bekletilecek ve vatandaşlara AFAD, Kızılay ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yiyecek ve içecek verilecektir. Ayrıca yollarda yeteri kadar çekici ve kurtarıcı hazır bulundurulacaktır.

6-    Belediye tarafından şehir merkezinde yeteri kadar araç ve personel ile solüsyon ve tuz kullanarak kar ve buzla mücadele edilecektir.

7-    8. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından kış tedbirleri kapsamında 396 km 1. Derece önem arz eden yollar ve 253 km 2. Derece önem arz eden yollar açık tutulacak ve tedbirler dahilinde 8 adet ataşmanlı kamyon, 6 adet ataşmanlı ünimog, 8 greyder, 6 yükleyici kepçe, 3 kanal kazıcı ve 1 adet tuz serpici çift bıçaklı kamyon ile görev yapılacaktır.

8-    8. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından şehirlerarası yollarda kış tedbirleri kapsamında kar ve tipi sebebiyle yolların kapanmasını önlemek amacıyla kar siperliği yapılmıştır.

9-    Meteoroloji Bölge Müdürlüğünce hava tahmin raporları ve yağış bilgileri ilgili kurumlarla paylaşılacak riskli yollar değerlendirilip sabah yayınlarında vatandaşla paylaşılmak üzere radyolara verilecektir.

Ağır kış şartlarından kaynaklanan yoğun kar yağışı, buzlanma ve don ile mücadele kapsamında bütün kurum ve kuruluşlar azami ölçüde işbirliği ve koordine halinde çalışmalarını sürdürecekleri hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" şeklinde karar alındı.