2022 yılının ilk koordinasyon toplantısı Vali Yardımcısı Recep Gündüz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Gündüz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, Kaymakamlar, kurum müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

ATLI: ALT GEÇİTİMİZİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

2021 yılının yatırım programı ve gerçekleşmelerinin görüşüldüğü toplantıda söz alan Gar Müdürü Kenan Atlı, “Elazığ Belediye’miz zaten şu anda garda yaptığımız alt geçitle ilgili çalışmalarını yaptı. Kış sezonunda yapabileceğini yaptı, devamını da yapabileceğini söylediler. Biz de teşekkür ediyorum. Şu anda Karayolları’nın oraya asfalt dökemedik mevsim şartlarından dolayı. Araçların gidiş gelişi yapılıyor. 19 Ocak’ta da garın Yurtbaşı tarafı o taraftaki geçitin yıkımı ve yeniden yapılması ihalesi var. Bunu da buradan söylemek istiyorum. O mahallenin geçişi işe başlayınca muhtemelen baharda başlarız. Tekrar kesilmeyecek. Bu taraftaki gibi oranın da süreci olacak. Orayı da yenileyeceğiz. Onun dışında tüm kurumlara göndereceğimiz hemzemin geçitlerle ilgili bir broşür bastırmak istiyorum tüm kurumlara” ifadelerini kullandı.

AKGÜL: ÇOK ÖNEMLİ DESTEKLER BEKLİYORUZ

DSİ Bölge Müdür Vekili Hacı Akgül de, “Elazığ’da özellikle sizlerden bir talebimiz olacak, Tarhana İçme suyumuzu regülatör yapımızı buradaki 6.8 milyon metreküp suyumuzu Hamza Bey Barajına ishale etmek istiyoruz. Bununla ilgili yerelde halkımızın bir muhalefeti var dolayısıyla bu acil ve çok önemli burada sizlerden de çok önemli destekler bekliyoruz” şeklinde konuştu.

POLAT: SÜREÇ TAKİP EDİLİYOR

Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat’ın sunumu sırasında Vali Yardımcısı Gündüz, SSK Hastanesinin yıkımı ile ilgili İl Özel İdaresi ile koordine olunmasını istedi. Polat’ta, “Biz yazıyı yazdık. Bakanlıktan geldi. Şu anda süreç genel sekreterlik olarak takip ediliyor” dedi.

Toplantı kurum müdürlerinin sunumları ve belediye başkanlarının taleplerini dile getirmesi ile devam etti.