2023 Yılı Zekat İl Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Elazığ İl Müftülüğü ve TDV iş birliğinde 2023 Yılı Zekât bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Zekât il bilgilendirme toplantısı İl Müftülüğü personeli ve din görevlilerine yapıldı. Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıya Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, İl Müftüsü İrfan Üstündağ, İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri ve din görevlileri katıldılar.

2023 Yılı Zekat İl Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda; Bir Selamlama konuşması yapan Müftü Üstündağ, katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan; Diyanet İşleri Başkanlığının gerek yurtiçi gerekse yurtdışı hizmet ve faaliyetlerini özet olarak anlattıktan sonra Zekâtın amacının Başkanlığımıza yasa ile tevdi edilen "İbadet esasları ile ilgili işleri yürütmek” görevine istinaden mali ibadetlerden Allah’ın bir emri olan zekâtın yerine getirilmesi hususunda rehberlik etmek olduğunu, hedeflerinin Zekât verebilir durumda olan tüm vatandaşlarımızın zekâtını ibadet şuuruyla yerine getirmelerini sağlamak, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Tolan, Zekât hizmetlerinin Din İşleri Yüksek Kurulunun mütalaa, karar ve fetvaları, Zekât Hizmetleri  Daire Başkanlığının planlama ve koordinesi, Türkiye Diyanet Vakfının icrası, ekseninde yürütüleceğini ve Mali bir ibadet olan zekâtın gerek bireysel gerekse toplumsal açıdan birçok hikmet ve hedefi olduğunu bunların bilinmesi, bu ibadetin daha bilinçli ve gönüllü yapılmasına vesile olacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2023, 15:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137