210 Hak Sahibi İçin Kura Çekimi Yapıldı

Elazığ’da 210 hak sahibi için kura çekimi başladı. Kura çekimi Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları’ndan canlı olarak yayınlandı.

210 Hak Sahibi İçin Kura Çekimi Yapıldı

Elazığ’da meydana gelen deprem afetleri nedeniyle; evleri hasar görüp hak sahibi olan afetzede vatandaşlar için Rezerv alanlarda ve köylerdeki toplu alanlarda Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) afet konutları yapılarak teslim aşamasına geldi.

Bu kapsamda Rüstempaşa Mahallesi kentsel dönüşüm alanındaki 7 konutun, 20 hak sahibine, Aksaray rezerv alandaki 1 konutun, 1 hak sahibine, Mustafapaşa Mahallesi kentsel dönüşüm alanındaki 23 konutun, 27 hak sahibine, Sürsürü Mahallesi kentsel dönüşüm alanındaki 2 konutun, 31 hak sahibine, Yemişlik rezerv alandaki 17 konutun, 17 hak sahibine, Zarfan rezerv alandaki 2 konutun, 1 hak sahibine, Köy toplu alanlarında (Merkez Bahçekapı ve Pelte, Baskil İlçesi Şefkat Mahallesi, Kovanılar İlçesi Bayramyazı, Çakırkaş, Gedikyurt, Köprüdere, Saraybahçe, Şenova, Taşören, Yeni, Yeşil ve Yarımca, Karakoçan İlçesi Başyurt, Sivrice İlçesi Güney Köyleri) toplam 117 konutun 113 hak sahibine olmak üzere toplam 210 hak sahibinin konutlarının kurası Güney çevre yolu üzerindeki Müdürlüğü hizmet binasında noter tarafından gerçekleştirildi.

Kura çekimi Kanal Fırat ve Kanal 23 Televizyonları’ndan canlı olarak yayınlandı.

TORAMAN: 21 BİN HAK SAHİBİ VATANDAŞIMIZA KONUTUNU TESLİM ETMİŞ OLUYORUZ BUGÜN İTİBARİYLE

Kura çekiminde açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Konutlarımız bitmiş olduğu için en kısa zamanda anahtarlarını vatandaşlarımıza teslim edebilecek durumdayız. Bugüne kadar toplamda 21 bin hak sahibi vatandaşımıza konutunu teslim etmiş oluyoruz bugün itibariyle. Bu bütün ilgili kurum ve kuruluşların çalışması neticesinde geldiğimiz bir nokta. Kalanlar için de çalışmalarımızı devam ettiriyotruz. Palu ilçesinde 360 konutluk bir projemiz 30 Ocak tarihinde, Kovancılar ilçemizdeki vatandaşlarımız için 3 Şubat tarihinde ihale edilecek, Sivrice İlçesi’nde kentsel dönüşüm alanında birinci etabı bitirmiştik bu defa da beşinci etap olarak adlandırılan yer için ihale gerçekleştirilecek. Böylece bütün ihale işlemlerimizi büyük ölçüde tamamlamış oluyoruz. Muhtemelen Pazartesi günü iş yerinden hak sahibi olan vatandaşlarımız için kura hazırlığı yapılıyor. Elazığ merkezdeki hak sahibi vatandaşlarımız için kura çekerek anahtarlarını teslim edeceğiz. Bugün kurası çekilecek vatandaşlarımızın evlerinde huzur içinde oturmalarını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2023, 11:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137