Geçtiğimiz günlerde Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ile Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen “Sigarayı Bırak, Kazan” kampanyası meyvelerini vermeye başladı.

“SİGARAYI BIRAK, KAZAN” KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 20 Şubat tarihinde Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü personellerine verdiğii seminerde sigaranın zararlarını aktarmış ve sigarayı bırakmak için yapılması gerekenleri anlatmıştı. Seminerin sonunda da “Sigarayı Bırak, Kazan” kampanyası başlatılmıştı.


KARAYOLLARININ 23 ÇALIŞANI SİGARAYI BIRAKTI

Kampanya kapsamında Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nde çalışan 23 personel sigarayı bıraktı. Karayolları 8. Bölge Müdürü Kenan Keskin ve Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık düzenlenen yemekli programda bölge mmüdürlüğü çalışanlarıyla bir araya geldiler.

Programda, Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün örnek bir kampanya başlattığına dikkat çekerek, “Karayolları 8. Bölge Müdürü Kenan Keskin Bey’in öncülüğünde başlatılan “Sigarayı Bırak Kazan” kampanyasına katılan 23 karayolları çalışanı halen içmemeyi sürdürmektedir. İçmemeyi sürdüren ve bu süreçte yaşadıklarını ve deneyimlerini bizimle paylaşan bu 23 kişiyi yürekten kutluyorum.  Böylesi anlamlı bir kampanyaya öncülük eden Karayolları 8. Bölge Müdürü Kenan Keskin Bey’e, duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu kampanyanın, sigarayı bırakma kampanyası başlatma konusunda diğer kurumlara da örnek oluşturmasını diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Karayolları 8. Bölge Müdürü Kenan Keskin ise yaptığı değerlendirmede kurum çalışanlarının başlatmış oldukları kampanyaya katılımlarından son derece mutlu olduklarını belirterek, “bundan sonraki süreçte de bu kampanyamızı devam ettireceğiz. Amacımız daha çok çalışanımızın kampanyaya katılarak, sigara bağımlılığından kurtulmasına yardımcı olmaktır. Bu etkinliğe desteklerinden dolayı Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 
ÖZÜKAN: SİGARAYI BIRAKAN PERSONEL SAYISI 23’E YÜKSELDİ

Son gerçekleştirilen toplantıyla ilgili bilgi veren Karayolları Bölge Müdürlüğü Eğitim Sorumlusu Melek Özükan, “20 Şubat 2019 tarihinde Bölge Müdürümüz Kenan Keskin’in öncülüğünde başlatmış olduğumuz sigarayı bırak kazan kampanyasına desteklerinden dolayı sayın Prof. Dr. Yasemin Açık hanımefendiye teşekkür ederiz. Amacımız dumansız hava sahası oluşturmak. Bu konuyla alakalı da sayın bölge müdürümüzün ve Yasemin Hanımın öncülüğünde başlatmış olduğumuz bir kampanya. Kurumsal bir kampanya olması öncelikle personellerin birbirini motive etmesine katkı sağlıyor. Kurum içerisinde başlatıldığı zaman her geçen gün katılım artıyor ve bu katılımla beraber personelin birbiriyle olan motive çıtası da yükseliyor. 20 Şubat 2019 tarihinde başlatmış olduğumuz kampanyaya toplam 11 kişi ile başladık ve bu süreç içerisinde bu tarihe kadar sayımız 23’e yükseldi. Her geçen gün sayımız artıyor” dedi.

ÖZÜKAN: BÖLGE MÜDÜRÜMÜZE VE YASEMİN HANIMA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Belirli periyotlarda personellere eğitim verildiğini söyleyen Özükan, “Sağlık bakanlığına bağlı sağlıklı yaşam merkezlerinde sigarayı bırakma polikliniklerinde tıbbı destek alındı. Belirli periyotlarla tıbbı takiplerimiz devam etmektedir. Kontrollerimiz de devam ediyor. Bu kampanya sürecinde belirli periyotlarda sayın bölge müdürümüzün ve Yasemin Hanımın da katkılarıyla motive amaçlı toplantılar yapılıyor. Bu toplantılar da arkadaşlara motive artırma amaçlı ve tıbbi bilgiler sunuluyor. Başlangıçta ben yapamam, sigaradan ayrılamam gibi şeylerle karşılaştık ama zamanla bunları kendi güçlü iradeleriyle açtılar. Bizim amacımız insanların sağlıklarına dokunmak, katkıda bulunmak ve dumansız hava sahası oluşturmak. Bu açıdan her geçen gün katılan personel sayısı arttıkça amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz. İnşallah diğer bütün kurumlara da örnek teşkil ederiz. Bölge müdürümüze ve Yasemin hanıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

KAPLAN: 20 YILDIR SİGARA KULLANIYORDUM, 20 GÜNÜ AŞKINDIR İÇMİYORUM

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nde Bilişim Teknikeri olarak görev yapan Yasin Kaplan, 20 yıllık sigara kullanıcısıydım. Bırakmayı düşünüyordum ama böyle bir harekete geçirecek ufak bir dokunuş gerekiyormuş. Kendi çabamla bırakmayı düşünüyordum ama o dirayeti gösteremedim bir türlü. Sağ olsun Sigarayı Bırakma etkinliği kapsamında Yasemin hanımın yapmış olduğu programla böyle bir ricası oldu bizden. Biz de gönüllü olarak sigarayı bırakma kararı aldık. Şükürler olsun 20 günü aşkındır gayet iyi bir şekilde gidiyor. İnşallah bu şekilde de rabbim devamını nasip eder. İşin ehli biriyle yol yürümek hakikaten insanı incitmiyor. 20 yıl boyunca ben bu bağımlılıktan nasıl kurtulacağımı arada bir düşünüyordum. Bu süreç spontane gelişti ve 20 günlük süre zarfında korkularımı profesyonel bir destekle birlikte yendim” dedi. 


YALÇINKAYA: İNŞALLAH DİĞER KURUMLARIMIZA DA ÖRNEK OLUR

23 yıldır sigara kullandığını ifade eden Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nde Büro Personeli olarak görev yapan Fatih Yalçınkaya ise, “Sigarayı bırakma kampanyasına dâhil olduk. Allah’ın izniyle bu illetten kurtulduk. Sebep olanlara teşekkür ediyoruz. Bölge müdürümüz; Bölge müdürlerinin görevlerinin sadece o kurumun asli işlevlerini yapmak olmadığını bize öğretti. Sigara bağımlılığından kurtulmak için bir önderlik yaptı. Böyle bir kampanya düzenlendi. Sayın Yasemin Açık Hocamızın desteğiyle müthiş bir kampanya oluşturuldu. Kurumumuzda ben de dâhil 23 tane arkadaşımız müdürümüz ve Yasemin Hanımın destekleriyle sigarayı bıraktık. İnşallah diğer kurumlarımıza da örnek olur. Sigarayı bırakamayız. Kurtulamayız gibi bahaneler ürettik. Hep kendimizi kandırdık. Ben sürece dâhil olduğumda inanınki ilk günden itibaren hiçbir sıkıntı yaşamadım” dedi.