Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 23 Nisan tarihinde şehir trafiğinde yerini alacak olan ELBÜS’ler için yürütülen hazırlık çalışmalarına katıldı.

Eski temizlik garajına inşa edilen ELBÜS tesislerindeki çalışmalara ilişkin bilgi alan Başkan Yanılmaz, hazırlıkların hızla tamamlandığını kaydetti.

 “23 NİSAN’DA ÇİFTE BAYRAM KUTLAYACAĞIZ”

Şehir içi toplu taşımada konfor, hız ve yüksek kalite standartlarında hizmet verecek 18 metre uzunluğundaki elektrikli otobüsler için geri sayıma başladıklarını belirten Başkan Yanılmaz, 23 Nisanda çifte bayram yaşayacaklarını ifade etti.

Başkan Yanılmaz, Elazığ’ın Cadde ve bulvarlarını ELBÜS’e hazırladıklarını belirtti.

“YOLLARI ELBÜS’E HAZIR HALE GETİRİYORUZ”

Başkan Yanılmaz sözlerine şu şekilde devam etti: “Otobüslerimizin depolama, şarj, bakım, onarım ve temizliklerinin yapılacağı bir alan olan ELBÜS garajında çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yolları ELBÜS’E hazır hale getiriyoruz. Malatya Caddesi, Hilalkent’ten Çaydaçıra Kavşağı’na kadar üç şeride çıkarıldı. 6 şerit olarak hizmet verecek. Aynı şekilde Hilalkent ve Doğukent arası ELBÜS güzergâhı üzerindeki bütün eksiklikler gideriliyor. Bu şekilde hem caddeler hem de duraklar ELBÜS’ün çalışma sistemine uygun hale getiriliyor.”