24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Elazığ il protokolü kutlama mesajı yayımladı. İşte il protokolünün mesajları.

24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

Öğretmenlere, “Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” diyen Atatürk, Öğretmenler Günü’nü onlara armağan etmişti…

Elazığ protokolü de kutlama mesajlarını yayımladı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:

Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen saygın bir meslektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz millet adını almak yeteneğini kazanmamıştır.” diyerek öğretmenlerin milletin geleceğini şekillendirmedeki etkin rolüne dikkati çekmiştir. Bu sebeple Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacaktır. Geleceğimizin mimarı olan öğretmenlerimizin almış olduğu bu asli görevi layıkıyla yerine getireceklerine, genç nesillerin vatan ve bayrak sevgisi ve milli şuur içerisinde dünyayı iyi tanıyan, donanımlı, devletine ve milletine faydalı birer fert olacak şekilde yetişmeleri için canla başla çalışacaklarına, büyük ve güçlü Türkiye hedefi için bu kutlu yolda fedakârca yürüyeceklerine yürekten inanıyorum.   Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü kutluyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:

Edirne'den Kars'a vatanımızın dört bir yanında her türlü koşullar altında özveriyle geleceğimizi inşa eden kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.  İlk emri "Oku" olan bir dinin mensupları olan bizler için öğretmenlik, müstesna bir önem taşımaktadır.  Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştiren öğretmenlerimize emekleri, fedakarlıkları için şükran borçluyuz. Öğretmenlerimizin bilimin ışığında yetiştireceği, tarihini, kültürünü ve medeniyetini tanıyan ve sahip çıkan nesillerle daha güçlü yarınlara ulaşacağız.  Geleceğimize yön veren, medeniyetimizin inşasında temel yapı taşlarından olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta şehit olmuş öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Fırat Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:

Mesleğini büyük bir özveriyle yerine getiren, gelecek nesillerin yetişmesinde, değerlerin yarınlara aktarılmasında bir meşale gibi toplumları aydınlatan irfan ordusunun neferleri tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutluyorum. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Bu da çok kıymetli öğretmenlerimizin sayesinde olacaktır. Bizler “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” düsturuyla medeniyetler inşa etmiş bir inancın mensuplarıyız. Bizlerden geleceği devralacak olan yavrularımızı sevgiyle, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ederler. Geleceğimizi, hiç tereddütsüz emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz kendilerine duyulan güvenin mesuliyetini bir ömür boyu taşırlar. Öğretmenlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da geleceğin dünyasında güçlü bir devlet ve toplum olarak yer alma noktasında sürdürdüğümüz çalışmalara çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirerek ivme katacaklarına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutsal görevi yerine getirirken şehit edilenleri, hayatını kaybeden tüm eğitim neferlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Emekli olan öğretmenlerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyor, sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:

Bilginin yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlayan, öğrencilerine rol model olarak öğrencilerinin kişiliğini, hayata ve insana bakış açısını da şekillendiren öğretmenlerimize, geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye’sinin inşasında büyük bir sorumluluk düşüyor. Öğretmenlerimizin yetiştireceği memleketini seven ve sahiplenen, milleti ve millî iradeyi sahiplenecek gençlerle geleceğimiz her zamankinden daha aydınlık olacaktır. Bu duygularla istikbalimizin mimarı, fedakarlığın ve sevginin timsali öğretmenlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Başta görevi başında şehit olmuş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize  Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Emekli öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler niyaz ediyorum.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:

Topluma şekil veren, yön verenlerin başında öğretmenlerimiz gelir. Çocuklarımızın başarısında, vasıflı bireyler olarak toplumda yer almasında en büyük pay onlarındır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi, toplumun düşmanı olan cehaleti ancak öğretmenler yok eder. Onun için geçmişi öğreten öğretmenlerimiz, geleceğimizin de asıl kurucuları konumundadır. Öğretmenlerin eserleri, yetişmiş insanlardır. Bu ülkeyi yönetenlerdir, sanatçılardır, bilginlerdir, sporculardır, işadamlarıdır, işçidir, köylüdür, memurdur. Kısaca, her şeyi şekillendiren temelde öğretmenlerimizin verdiği eğitimdir. Bu duygu ve düşüncelerle, kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, eğitim camiamıza şükran ve saygılarımı sunuyorum.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdür Feyzi Gürtürk’ün 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:

Yeryüzünün Öğretmeni Olmak İçin, Gökyüzünün Öğrencisi Olmak Gerekir” (Aliya) sözünün muhatabı değerli öğretmenlerimiz; başta görev başında şehit düşmüş öğretmenlerimize ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Uzun yıllar boyunca çok büyük fedakârlıkla çalışıp emekli olmuş öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu, hayırlı bir ömür diliyor, siz değerli öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Kırmadan, kızmadan, yormadan, sevgiyle, ilgiyle, bilgiyle; kendilerine bahşedilen özel ve güçlü bir sabırla insan yetiştiren, tüm zorluklar arasında “İyi ki öğretmenim” diyen koca yürekli öğretmenlerimin Öğretmenler Günü’nü kutluyor; ülkemin eğitim ağacının dalında onlar gibi bir yaprak olmaktan duyduğum gururu bir kez daha tekrar ediyorum. Mesleğimizin temelini oluşturan eğitim ve öğretim konusu, doğrudan iyi, ahlaklı ve erdemli insan ve iyi vatandaş yetiştirmekle ilgili olup, toplumun şekillenmesinde birinci derecede rol oynamaktadır.  Sizler, ülkenin yarınlarına adanmışlığın, sevginin, fedakârlığın ve hoşgörünün mümtaz birer timsali olarak, istikbalimizin teminatı gençlerimizi geleceğe hazırlamak ve ifa edecekleri görevler ile gelecekteki başarılarında rol oynamak gibi büyük ve ağır bir sorumluluğu taşımaktasınız. İlk emri; “Oku!” olan bir dinin, tarihte çağ açıp, çağ kapatan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için öğrenmenin ve öğretmenlerimizin müstesna bir yeri vardır. Okula marifet ve hikmetle giden eli öpülesi bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, ömrünü bu mesleğe vermiş olup, Hakk’ın rahmetine kavuşmuş olan meslektaşlarımıza da Allah’tan rahmet, hasta öğretmenlerimize acil şifalar diler, saygılarımı sunarım.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm’ün 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:

Kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensupları olarak öğretmenlik mesleğinin dünyanın en kutsal ve en kadim mesleklerinden biri olduğuna olan inancımız tamdır. Uzaktan eğitim sürecinde ve yüz yüze eğitime geçtiğimiz bu dönemde canla başla öğrencileriniz için çaba sarf ettiğinize şahit olmak; Sizlerin azmi, gayreti ve takdire şayan kararlığıyla ülkemiz, eğitimde zor zamanları geride bıraktı. Cumhuriyetimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin aklın ve bilimin rehberliğinde her alanda en iyi şekilde yetişmesi, eğitimin mimarları olan öğretmenlerimiz sayesinde mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle görevi başında şehit olan ve hayatını kaybeden öğretmenleri rahmetle anıyor; toplum için her zaman rol model olan, kutsal bir görev ifa eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Eğitim Bir-Sen Elazığ 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:

Ülkemizi ve milletimizi geleceğe taşıyacak olan nesillerin ruh, fikir ve bilgi dünyasını inşa eden, sorumluluğu yüksek, aynı ölçüde değeri de büyük olan öğretmenlik mesleğinin belli bir tarih aralığına sıkıştırılmadan hak ettiği değeri görmesi, öğretmenlerimizin emeğinin karşılığını alması geleceğimizin teminatıdır. Eğitimin evreleri değişir, öğretmenin önemi değişmez. Tüm başarılı eğitim sistemlerinin en büyük aktörü öğretmendir. Tarihimizin her döneminde büyük sorumluluklar üstlenen, gördüğü itibarla zamana yön veren öğretmenlik, gelecek hedeflerimizin lokomotifidir. Ancak, milletimizin hazinesi, çocuklarımızı emanet ettiğimiz, geleceği elleriyle şekillendiren öğretmenlerimiz, sorunlarını kökten çözecek, manen mesleği daha da yükseltecek, madden hak ettiklerini takdir edecek bir beklenti dönemindedir. Bu umutlu bekleyiş görülmeli, öğretmenin sesi bir gün değil, her gün duyulmalı; öğretmenin gördüğü zararın geleceğimiz adına büyük bir risk olduğu artık bilinmelidir. Bu açıdan, öğretmenlik meslek kanunu, mesleği maddi ve manevi boyutlarıyla ele almalı, mesleğe yeni bir çehre, güçlü bir gelecek kazandırmalıdır. Mesleğe ilk girişten ayrılışa kadar öğretmenlik mesleğinin statüsü yükseltilmeli, niteliği geliştirilmelidir. Öğretmenliğin tanımından haklarına, meslek standartlarından ilkelerine kadar her husus Türkiye’nin gelecek vizyonu ve hedeflerine yakışır içerikte düzenlenmelidir

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2021, 19:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137