Bölgemiz genelinde havanın parçalı çok bulutlu; sabah saatlerinden itibaren Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin öğle saatlerinden itibaren ise bölgemiz genelinin aralıklı sağanak yağışlı ve yağmurlu; yüksek kesimli yerlerin karla karışık yağmurlu olarak geçmesi beklenmektedir. Yağışların Adıyaman çevreleri ile Malatya’nın güneyinde yer yer kuvvetli olması tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgârların güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette; Malatya'nın kuzeybatısı ile Adıyaman'ın batısında zaman zaman kuvvetli esmesi tahmin edilmektedir.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Adıyaman ve Malatya'nın güneyinde(Doğanşehir, Pütürge, Doğanyol ve Yeşilyurt) beklenen sağanak yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak yağış anında kuvvetli güneyli rüzgâr ile birlikte kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ELAZIĞ’DA SICAKLIK DURUMU:

ELAZIĞ MERKEZ: 11 / Parçalı ve az bulutlu

AĞIN: 12 / Parçalı ve az bulutlu

Sakatlar Derneği Üyelerine Destek İçin Özel Bir Kampanya Başlattı Sakatlar Derneği Üyelerine Destek İçin Özel Bir Kampanya Başlattı

ALACAKAYA: 10 / Parçalı ve az bulutlu

ARICAK: 11 / Parçalı ve az bulutlu

BASKİL: 8 / Parçalı ve az bulutlu

KARAKOÇAN: 11 / Parçalı ve az bulutlu

KEBAN: 12 / Parçalı ve az bulutlu

KOVANCILAR: 10 / Parçalı ve az bulutlu

MADEN: 10 / Parçalı ve az bulutlu

PALU: 12 / Parçalı ve az bulutlu

SİVRİCE: 9 / Parçalı ve az bulutlu

ÇEVRE İLLERDE HAVA DURUMU:

MALATYA: 11 / Parçalı ve az bulutlu

BİNGÖL: 8 / Parçalı ve az bulutlu

TUNCELİ: 13 / Parçalı ve az bulutlu

ADIYAMAN: 12 / Parçalı ve az bulutlu