29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Elazığ’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da kutlandı.

Tören hava şartları nedeniyle Yakup Kılıç Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene Vali Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Millet Vekili Sermin Balık, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 8. Kolordu Komutanı Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, kurum müdürleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından Vali Toraman, günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı gerçekleştirdi.

TORAMAN: “BU BAYRAMI BİR ASRA YAKINDIR KUTLAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Cumhuriyetin 98’inci kuruluş yıldönümünü bugün sevinç ve heyecanla kutladıklarını belirten Vali Dr. Ömer Toraman, “Geçmişten günümüze verdiği mücadelede, inandığı ilkelere bağlılığıyla esasen hiç kabullenmemiş bizlere bu yurda armağan etmiş atalarımız büyük inatla olan saygımız ve derin bağlılığımızla bu bayramı bir asra yakındır kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Aziz milletimiz yaşadığı her türlü olumsuzluk ve imkansızlığa rağmen vatanın istiklaline kasteden işgalcilere karşı başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşını tarihte bir benzeri görülmemiştir. Kahramanlıkla ve zaferle sonuçlandırarak Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Büyük Türk Milleti kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olmayacağı vatanın her karış toprağını kendi kanıyla sulayarak tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi.

EROL: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E OLAN İNANCINIZDAN VAZGEÇMEYİN

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutlayarak gençlere tavsiyelerde bulunarak, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98.yılını bende kutluyorum. Nice mutlu, sağlıklı, cumhuriyet günleri yaşayalım diliyorum. Aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu, ülkemizin değişmez, tartışmaz tek lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. Devletimizin varlığı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü iştin İstiklal Savaşında, Kıbrıs’ta en büyük mücadeleyi veren ülkemizin devletimiz için bu ülke için kan döken şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Ve gençler asla devletinize olan sadakatinizi, vatanınıza olan bağlılığınızdan, Mustafa Kemal Atatürk’e olan inancınızdan vazgeçmeyin diyorum” diye kaydetti.

Konuşmanın ardından program, öğrencilerin şiirlerini okuması ve Çayda Çıra gösterisi ile devam etti.

Daha sonra Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı gösterisini sundu.

Program, il protokolünün kent genelinde düzenlen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında da dereceye girenlere ödüllerini vermesi ile sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2021, 16:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137