29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Elazığ il protokolü kutlama mesajı yayımladı. İşte il protokolünün mesajları.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı…

Egemenliğin millete ait olduğunun bir kez daha ifade edilen önemli bayramlarımızdan biri…

Elazığ protokolü de bayram mesajlarını yayımladı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şu şekilde;

“Tarihte eşine az rastlanılan bir Millî Mücadele ile kazanılan bağımsızlığımızın taçlandırıldığı Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen tarih boyunca esarete boyun eğmeyen aziz milletimiz vatan topraklarına ve bağımsızlığımıza göz diken işgalcilere karşı kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle birlikte verdiği şanlı mücadele ile Kurtuluş Savaşı’nı benzersiz bir zaferle neticelendirmiş, tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Bu aziz millet bugün geçmişinden aldığı güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürümüş, hainlerin üzerimizdeki kirli oyunlarını daima bertaraf etmiştir. Hiç şüphe yok ki, istiklal ve istikbalimizin sembolü Cumhuriyetimizi korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak onu gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi, bugün de aynı ruh ve kararlılığa sahiptir. Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını veren kahramanlarımızı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. 2023 yılında kutlayacağımız Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru hızlı ve emin adımlarla ilerlerken Cumhuriyetimizi bugün bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak adına bıkmadan ve yorulmadan büyük bir azimle çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum”

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şu şekilde;

"Tarihi şan, şeref ve kahramanlıklarla dolu olan aziz milletimiz, 100 yıl önce milli mücadele ile kazanılan bağımsızlığını Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Vatan, bayrak ve mukaddesatı uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve her türlü zorluğa göğüs geren Milletimiz, Malazgirt'ten Çanakkale'ye kadar tarihinin her döneminde asil ve kararlı duruşuyla insanlığa barış, huzur ve umut olmuştur. Bulunduğu bölgede güven temin etmiştir. Cumhuriyetimizin 100. yaşına erişmesinin kıvancını yaşadığımız bu kutlu günde, canları pahasına bu vatanı bize emanet eden aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal birliğimizi, bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı sağlayan, daha büyük ve güçlü bir Türkiye ideali etrafında birleştiren ortak ve vazgeçilmez değerimizdir. Köklü tarihimizden, kadim değerlerimizden aldığımız güçle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkemizi  daha da büyütmek ve hedeflerine ulaştırmak için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kıymetli hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum,  aziz milletimize sağlık, huzur ve esenlik diliyorum"

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şu şekilde;

"Şanlı tarihimizin altın halkalarından biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum… Cumhuriyet’imizin ilanının 99’uncu senesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman silah arkadaşlarını minnetle ve rahmetle anıyorum. Bizlere bu vatanı canları pahasına emanet eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum. Büyük Milletimizin, 19 Mayıs 1919’dan 29 Ekim 1923’e kadarki süre içinde verdiği bağımsızlık ve istikbal mücadelesi, bağımsızlığımıza hiçbir zaman zincir vurulamayacağının en büyük göstergesidir. Cumhuriyet, fikren, zihnen ve vicdanen, milli irade ve egemenliği şart koşarken, eşitliğin, özgürlüğün ve kardeşliğin garantisi ve teminatı olmuştur. Dün olduğu gibi bugün de şanlı Milletimizin, ırk, din, dil farkı gözetmeksizin bütün dünyaya karşı sergilediği birlik ve beraberlik, şanlı Bayrağımızın altında, Cumhuriyet ışığında tek vücut olmaya devam etmesi, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere en büyük yanıttır. Birliğimizi, düzenimizi bozmak isteyenlere tarihte olduğu gibi bugün de izin vermeyen, Millet olma şuurundan asla vazgeçmeyen necip Milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını ve var olacağını göstermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle yeniden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; bütün Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum"

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şu şekilde;

“Milletimizin birlik, beraberlik içerisinde inanç ve azmin ışığındaki varlık mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı'nın ardından kazanılan eşsiz zafer, Cumhuriyetle taçlandırılmıştır. Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümüne ulaşmış olmanın onur ve gururuyla ecdadımızın mirasına tüm gücümüzle sahip çıkıyor, daha güçlü daha büyük bir Türkiye hedefiyle ilmek ilmek geleceğimizi inşa etmeye devam ediyoruz. İstiklal ve istikbaline dört elle sarılmış olan bu aziz vatanın evlatları olarak değerlerimize yönelecek her türlü tehdide dün olduğu gibi bugün ve yarın da geçit vermeyeceğiz. Kanımızla canımızla vatan mührünü vurduğumuz bu topraklar ilelebet payidar kalacak; ilmin, bilimin ışığında daha güçlü yarınlara ulaşacaktır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şu şekilde;

“Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 99. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurulamayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını ilan etmiştir. Tarih boyunca azmi, cesareti ve destansı kahramanlıklarıyla her zorluğun üstesinden gelmesini bilen milletimiz, yaklaşık bir asır önce özgür iradesini, ülkesini ve mukaddesatını korumak için verdiği büyük mücadeleyle şanlı bir zafer kazanıp 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan etmiştir. Çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyetimizin ilanı, insanımızın ufkunu genişletmiş; fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesini sağlamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz…” diyerek en büyük eseri olan Cumhuriyeti bizlere emanet etmiştir. Nitekim birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olan Cumhuriyet, Türk milletinin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bugün bizlere düşen en büyük sorumluluk ise uğruna Milli Mücadele verdiğimiz ve bizi biz yapan tüm değerlerimizi inancımıza, ecdadımıza ve aziz şehitlerimize vefanın bir gereği olarak var gücümüzle korumak ve en iyi şekilde geleceğe taşımaktır. Milletimiz, büyük zorluklar neticesinde kazanılarak kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah içerisinde yarınlara ulaştırmak için el birliğiyle çalışmaya devam ederek geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürüyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı ve bu toprakları bize yurt kılıp vatan ve mukaddesat yolunda canını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, milletimizin “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”nı en içten duygularımla kutluyorum”

AK Parati Elazığ İl Başkanı Şeradettin Yıldırım'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şu şekilde;

Zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşımızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. 1919’da çok zor şartlarda başlatılan Kurtuluş Savaşı, 1923’te yeni devletin kuruluşu ilan edilerek taçlandırıldı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize tüm kalbimle inanıyorum. İlanının 99'uncu yılında, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman silah arkadaşlarını minnetle anıyor, canları pahasına bu vatanı bize emanet eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum"

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şu şekilde;

“Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığı ile vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser, sahip olduğu vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecan ve şevkle mücadele eden bir milletin bugünkü nesillere en değerli armağanıdır. Vatan, bayrak ve mukaddesatı uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve her türlü zorluğa göğüs geren Milletimizin kahraman evlatları Malazgirt'ten Çanakkale'ye kadar tarihinin her döneminde asil ve kararlı duruşuyla insanlığa barış, huzur ve umut olmuştur. Irk, din, dil, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının özgürlüğü ve eşitliği temeline dayanan Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı sağlayan, güçlü bir Türkiye ideali etrafında birleştiren ortak ve vazgeçilmez değerimizdir. Dün olduğu gibi bugün de büyük devlet olmanın şuur ve haysiyetine sahip olan necip milletimiz; birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin, geleceğini karartmaya teşebbüs edenlerin hesaplarını daima hezimete uğratmıştır ve uğratacaktır. Zira İstiklal Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 99 yıl önce olduğu gibi bugün de dipdiri yaşamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; canlarını bu vatan, millet ve devlet uğruna feda eden, sahip olduğumuz tüm değerleri bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, değerli Elazığlı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum”

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Kangal'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şu şekilde;

“Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Aziz milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygular ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelmiştir. Milletimiz yaşadığımız tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır. Bizler de atalarımızın emaneti olan cennet vatanımıza ve Cumhuriyetimize tüm kazanımlarıyla beraber sonsuza kadar sahip çıkacak ve gelecek kuşaklara her alanda gurur duyacakları bir ülke bırakmak için el ele gönül gönüle geleceğe güvenle yürüyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor; tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum”

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şu şekilde;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bir asırlık şanlı geçmişe sahip milli mücadelenin zafere ulaşmasında ve yeni devletimizin kuruluşunda görev üstlenen kahramanlarımızı saygı, şükran ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşuna varan kurtuluş mücadelesinde, yediden yetmişe kenetlenen, tek yürek, tek yumruk olan milletimiz, bugün de birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geleceğini inşa etmektedir. Türkiye, bağımsızlık mücadelesini en başından en sonuna kadar milletinin azim ve kararlılığı, sarsılmaz inancı ile kazanmıştır. Cumhuriyetimizin 99. yaşına erişmesinin kıvancını duyduğumuz bu kutlu günde, en kıymetli emanetimiz olan bu değerimizi gelecek nesillere aktarmanın, onlar eliyle ülkemizi daha güzel günlere eriştirmenin sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz. 100'üncü yaşına yürüyen Cumhuriyetimiz, birlik ve beraberlik içerisinde, içinde bulunduğumuz coğrafyanın tüm zorluklarına rağmen bölgesinde ve dünyada hâkim kılacak adımları atarken, eğitimciler olarak gençlerimize çok daha büyük görevler düştüğünün bilinciyle onları yarının güçlü Türkiye’sine hazırlıyoruz. Sevgili Gençler; Sizler, okuyarak, düşünerek, üreterek, değişime ayak uydurarak değil değişimin bizatihi öncüsü olarak anahtarını elinde tuttuğunuz güçlü Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar aralayacaksınız. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin ilanının 99. yılında İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını, bu vatan uğruna canını feda etmiş her bir şehidimizi ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyorum”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şu şekilde; 

Aziz Cumhuriyetimizin 99’uncu yaşını büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. İnanıyoruz ki; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının önderliğinde, bütün bir milletin desteğiyle verilen milli mücadelenin ardından kurulan Cumhuriyet en değerli fazilettir. Milletin iradesinin hâkim olduğu yönetim biçimi, içinde bulunduğumuz yüzyıla en çok yakışandır. Cumhuriyetimiz bir asra yaklaşan süreç içerisinde her geçen gün daha da güçlenmiş ve köklenmiştir. Bizden öncekiler, sonrasında da bizler ömürlerimiz boyunca bu güzel yapıya katkı vermeye çalıştık. Eminim ki bizden sonraki nesiller de ATATÜRK’ün ‘Cumhuriyet daima payidar kalacaktır’ sözünü ilelebet gerçek kılacaklar ve hassasiyetle, özenle korumaya devam edeceklerdir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet, minnetle anıyoruz. Bu vesile ile; Tüm halkımızın, Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum"

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Akgün’ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şu şekilde;

Biz biliyoruz ki; insanlık tarihi ile var olan Büyük Türk Milleti, tarihin her döneminde, farklı zamanlarında, kendi içinden çıkan, dahili ve harici bedhahların tarihin farklı dönemlerinde çıkmış, az bir dünyalık için, kendi çıkarlarını, menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit etmiş, yaşadıkları ihanetin farkındalığı ile bu ağır psikolojiden yine kendi iradesi ile kurtulmuş, kendi içerisinden çıkan ve kendi değerleri ile bütünleşen HANIN/BAŞBUĞUNUN/LİDERİNİN önderliğinde,  istiklalinden taviz vermemiş, birçok defa var oluş mücadelesi vermiş, tarih sahnesinde hep var olmuş, cihan devletleri kurmuştur. Bunun son örneğini, küresel eşkıyaların hedefinde saldırıya uğrayan, yok edilmek istendiği bir süreçte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, tarihte eşine az rastlanır bir destanla yeniden var olmuş, verdiği var oluş mücadelesi sonrasında kurulan “Cumhuriyet” ile Türk varlığının üzerine konulmak istenen ipoteği kaldırmıştır. 29 Ekim ile ilan edilen şanlı destanımız “Kurtuluş Savaşı” mazlum milletlere ilham vermiş, ışık tutmuş, adil ve eşitlikçi uygulamalarıyla esir milletlere model olmuş,  cihana istikamet tayin etmiş, vatandaşına hizmeti ilke edinen yönetim anlayışıyla başka devletlerin yönetimindeki insanlarınca imrenilmiş, model alınmış var olmuştur. Ecdadın nefsini feda eden o yüksek özverisi ve verdiği sıra dışı mücadele ile kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün tam bağımsız büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin ilanından bu yana, 99 yılda, yaşamın her alanda, zaman zaman aksamalar olsa da, çok namüsait şartların tezahür ettiği ortamlarda dahi, önemli atılımlar gerçekleştirdik. Dünyanın tüm ortak platformlarında sözü dinlenen, bölgesi için barışın güvencesi olan,  ekonomisi güçlü, demokrasiyi özümsemiş modern bir ülke haline geldik”

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2022, 17:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137