29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Elazığ’da Hava Durumu Nasıl Olacak?

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında hava durumunun nasıl olacağı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Cumhuriyet bayramı boyunca havanın soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Elazığ’da Hava Durumu Nasıl Olacak?

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramında hava durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yapılan açıklamada bayram boyunca havanın soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Bölgemiz geneli bugün geç saatlerden itibaren Akdeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

Bu yağışlı sistemle birlikte bölgemizin büyük bölümünde görülecek olan yağışların Elazığ (Sivrice, Maden, Alacakaya, Palu, Kovancılar, Arıcak ve Karakoçan); Malatya (Pütürge, Doğanyol);

Tunceli (Mazgirt, Nazimiye) ve Bingöl (Genç ve Solhan) çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklıkların ise bölge genelinde 3 ila 7 derece düşerek mevsim normallerinin altında olması bekleniyor.  Bugün (Perşembe) akşam saatlerinden itibaren 1500 m rakım ve üzeri; Tunceli (Ovacık ve Pütürge) ve

Bingöl’ün yüksek kesimleri (Yedisu ve Karlıova) beklenen yağışların bu sıcaklık düşüşü ile birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarların bugün bölge genelinde kuzey kuzeydoğulu yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli esmesi beklenmektedir.

Bu sistemle birlikte görülecek kuvvetli yağışlar ile bölgelerimizin rakımı yüksek olan yerlerinde görülebilecek zirai don hadisesine karşı tedbirli ve dikkatli olunmalı, güncel tahmin ve uyarılarımız takip edilmelidir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137