3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Elazığ il protokolü ve sivil toplum örgütleri kutlama mesajı yayınladılar.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ mesajı şu şekilde;

Birleşmiş Milletler tarafından ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın oluşturulması açısından önemlidir. Engellilere yasalar yoluyla verilen birtakım haklar ve tanınan kolaylıklar, onların toplum içerisinde varlık gösterebilmeleri ve toplumda hak ettikleri yeri almaları bakımından gereklidir. Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren; olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir sorumluluktur. Bu anlamda engelli bireylerin her yönden gelişerek etkin ve üretici insanlar olarak toplumsal yaşama katılmalarını görmek bizleri mutlu etmektedir. Engelli bireylerin insan vakar ve onuruna yakışır biçimde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapılan en küçük çalışmalar dahi bizim için çok önemli ve değerlidir. İlimizde engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik olarak engellilerin sağlık ve rehabilitasyon hizmetlerinden faydalandırılması, mesleki beceri ve eğitimlerinin sağlanması konusunda gereken önem ve gayret gösterilmektedir. Engelli vatandaşlarımızın bulundukları ortamda bağımsız hareket edebilmeleri, toplumda yaşayan diğer bireylerle eşit haklardan yararlanabilmeleri ve sağlıklı iletişim kurabilmeleri için gerekli kolaylıklar sağlanmaktadır. Bizler bu anlayışla engelli kardeşlerimizin gören gözü, işiten kulağı ve tutan eli olmaya devam edeceğiz. Engellerin hep birlikte çalışarak aşılacağı engelsiz bir dünya temennisiyle, tüm engelli kardeşlerimin “3 Aralık Dünya Engelli Günü” nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ mesajı şu şekilde;

“Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek açısından büyük önem taşımaktadır. Zira engellilik sadece engelli kardeşlerimizi ilgilendiren bir husus olmanın çok daha ötesinde toplumun genelini ilgilendiren bir konudur. Göreve geldiğimiz günden itibaren toplumun tüm kesimlerine olduğu gibi engelli kardeşlerimize de kolay ve kaliteli bir yaşam sunmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal belediyecilik çalışmalarımız çerçevesinde engelli kardeşlerimize yönelik hizmetlerimiz devam ederken, özel bir proje olarak başlattığımız Engelsiz Yaşam Merkezi'mizin inşa çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesini artırarak sosyal yaşamda aktif olacakları bir yaşam alanı olan Engelsiz Yaşam Merkezi'mizi kısa süre içerisinde hizmete açacağız. İnanıyorum ki birlik, beraberlik ve güçlü kardeşlik bağlarımızla daha güzel ve güçlü bir gelecek inşa edeceğiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün toplumsal duyarlılığımızın artmasına vesile olması temennisiyle engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ mesajı şu şekilde;

“Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık tarihinin dünya engelliler günü olarak kabul edilmesi nedeniyle engellilerin de toplumun vazgeçilmez bir parçası olduklarının kendilerine hissettirilmesi, diğer temel kazanımlarının yanı sıra yaşam standartlarının da iyileştirilmesi bakımından önemli bir gündür. Engellilik konusu, yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmeli ve her fırsatta onları kucaklayarak, eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Bu anlamda 3 Aralık engellilerimizin sorunlarına dikkat çekmek toplumsal duyarlılıkları artırmak, farkındalık yaratmak açısından son derece önemlidir. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlayacaktır. Bugün vesilesiyle engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan, azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize güç veren kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirterek engelli kardeşlerimizin gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle üniversitemizde çalışan engelli personel ve eğitim gören engelli öğrencilerimizle birlikte tüm engelli kardeşlerimizin “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü en kalbi duygularımla kutlar, aileleriyle birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerim”

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ mesajı şu şekilde;

“Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yaşanılabilir bir hale getirilmesi, çağdaş toplum düşüncesinin bir parçasıdır. Engellilik, sadece engelli vatandaşlarımızı ilgilendiren bir sorun değil, sosyal ve insani boyutları ile bütün bireyleri ilgilendiren önemli bir konudur. Çünkü tüm insanlar aynı zamanda birer engelli adayıdır. Dolayısıyla engelli bireylerimizin toplumsal hayata katılmalarını sağlamak ve toplumun bir parçası olduklarını hissettirmek lütuf değil, büyük bir erdemliliktir. Engelli bireylerimizin toplumsal hayata katılmaları ve toplum içerisinde kendilerine yer bulmalarının ülkemiz ve milletimiz adına büyük bir kazanım olacağı unutulmamalıdır. Onların hayatlarını kolaylaştırmak; geleceğe umutla bakan, sosyalleşen, üreten mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak için, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bakanlıklarımızca birçok düzenleme yapılmıştır. Her zaman sosyal devlet anlayışıyla hareket eden Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz, son yıllarda engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından,sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir. Engelli olmak bir seçim değildir. Her insan, bir engelli adayıdır. Bu bilinçle,  empati duygusu ve yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzle hareket ederek engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıralım. Bu vesileyle, bu özel günde bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu, huzurlu, güzel günler diliyorum"

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ mesajı şu şekilde;

“Engelli olmak kusur değildir. Eğer bir engel arıyorsak, bilinmeli ki en büyük engel körelmiş kalplere sahip olan vücutlardır. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin insani sorumluluğudur. Onları doğru anlamak için hepimizin öncelikle empati yapması gerekir. Sağlıklı her bireyin şunu net bir şekilde idrak etmesi gerekir, her an her bireyin bir engellilik durumuyla karşılaşması kesinlikle uzak bir ihtimal değildir. Sağlıklı bir birey olabiliriz, ama yarın bir engelimizin olamayacağını kimse garanti edemez. Engelli bireyleri anlamak için sadece yılın bir gününü beklememek gerekir. Onları her gün hatırlamak ve anlamak için bir farkındalık oluşturmamız gerekmektedir. Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybeden bütün kardeşlerimizin Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum”

AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm'ün ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ mesajı şu şekilde;

"Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında ‘’Dünya Engelliler Günü’’ olarak kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli vatandaşlarımızın haklarına dikkat çekmesi açısından oldukça büyük önem arz etmektedir. Engelli vatandaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekmektedir. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu kapsamda nitelendirilebilecek bir yaklaşımla evde bakım ücretiyle engelli vatandaşlarımıza bağlanan aylıkların dikkate değer bir düzeye yükseltilmesi sağlanmıştır. Spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek, her alanda önemli başarılara imza atan engellilerin verdikleri mücadeleler takdire şayandır. Engelli sporcu kardeşlerimiz, bu yıl uluslararası organizasyonlarda kazandıkları 166 madalyayla tarihi bir başarıya imza attı. Engelli sporcularımıza her zaman güvendik, destekledik. Onlar da ülkelerini her zaman en iyi şekilde temsil ettiler ve gururumuz oldular. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması dileğiyle, engelli vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum"